TOTS 21

Imatge d’arxiu d’una edició anterior de la cursa de sacs d’avellanes. Foto: Reusdigital

La Fira de l’Avellana de Riudoms tancarà portes aquest diumenge fent honor a la seva intenció de continuar donant especial reconeixement al món de la pagesia. Més enllà de les novetats introduïdes tant a nivell cultural, comercial com gastronòmic (des del tastet del ‘Minipop’ fins al ‘Gaudi Outlet Riudoms’, la cita continua tenint actes clàssics que no perden pistonada. El recinte firal ha acollit a partir de les 19.30 hores la cursa de portadors de sacs d’avellanes (que ha arribat ja a la seva 34 edició), la cursa combinada de Portadors de sacs (22ena) i la més recent de totes, la Cursa Femenina de Portadores de Mig Sac d’Avellanes.

Aquesta competició ha complert enguany la seva novena edició. La guanyadora ha estat la reusenca Lydia Castro (32 anys), amb un temps de 6,35 minuts. En segona posició s’ha classificat la riudomenca Susana Dolcet (43 anys), amb 7,12 minuts. La tercera posició se l’ha endut la barcelonina Olga Martínez (amb 44 anys, la participenta més veterana) amb un crono de 7,34 minuts. El quart i el cinquè lloc han estat per a les reusenques de només 18 anys Sandra López i Laura Olivé (amb un temps de 8,27 minuts i 9,24 minuts, respectivament), i la sisena posició ha estat per a vallenca Eva Ortigosa (26 anys) amb 12,23 minuts.

Pel que fa a la cursa d’homes, el vencedor ha vingut de la capital de l’Alt Camp, Rubén Guillén ha estat el primer classificat amb un temps de 6,24 minuts. El resultat ha estat molt ajustat perquè el riudomenc Jordi Serra ha estat segon amb un crono de 6,36 minuts) i el reusenc Carles Guillemat tercer 6,47 minuts. La prova ha tingut onze participants vinguts a més de Tarragona, Vila-seca i l’Aleixar.

I en combinada, i un cop sumats els temps totals, Guillén ha repetit podi amb una puntuació final de 600 punts, seguit de Jordi Serra (510) i Carles Guillemat (450).