.

Aquest dissabte la plaça Corsini acollirà les activitats amb motiu del Dia del Comerç Just

Aquest dissabte la plaça Corsini acollirà les activitats amb motiu del Dia del Comerç Just

Aquest dissabte 11 de maig durant tot el dia la plaça Corsini acollirà els actes amb motiu del Dia del Comerç Just i les Finances Ètiques i la Fira de l’Economia Solidària, organitzats per La Coordi i l’Ateneu Cooperatiu Coopcamp, amb el suport del departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.  Les activitats s’han presentat aquest dimecres en roda de premsa.

Enguany les activitats porten per lema “Posa el filtre lila: per la igualtat, tria Comerç Just”, amb l’objectiu de visibilitzar les desigualtats de gènere que existeixen en diferents sectors del comerç internacional.

Les activitats d’aquest dissabte pretenen mostrar la feina de les entitats del territori en àmbits com la promoció del comerç just, les finances ètiques i l’economia social i solidària.

Beure un cafè amb criteris de comerç just o contractar serveis a una cooperativa de l’ESS, significa apostar per models econòmics que són equitatius i sostenibles socialment i mediambiental. Triar comerç just i economia social i solidària significa participar en models econòmics que respecten la igualtat de gènere laboral i la presa de decisions equitativa i igualitària.

Enguany la lectura del manifest anirà a càrrec de Maria Mercedes Alemán de Nicaragua, responsable de comunicació d’Aldea Global i experta en projectes i campanyes de gènere, desenvolupament i comunicació.

La consellera de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, ha manifestat: “Desitgem que la Fira tingui una gran acollida entre la ciutadania de Tarragona i que sigui també un espai de trobada de persones, entitats i empreses d’economia solidària en la construcció d’aquest món més just”.

Horari jornada

  • 10 h – Inici fira.
  • 11 h – Ruta de descoberta pels stands (dinamitzada per El Far SCCL).
  • 12 h – Lectura de manifest i xerrada de Maria Mercedes, Responsable de Comunicació d’Aldea Global a Nicaragua (La Coordi).
  • 13 h – Vermut (DJ feminista).
  • 14 h – Dinar a preus populars (Casal Popular Sageta de Foc).
  • 17 h – Ruta de descoberta pels stands (dinamitzada per El Far SCCL) .
  • 17 h – Espai d’intercooperació per a les cooperatives d’alumnes del Camp.
  • 18 h – Lectura de manifest i acció de denúncia (La Coordi).
  • 18.15 h – Obra de teatre “L’Assemblea” (El Timbal SCCL).
  • 20 h – Concert de cloenda (Estudi de Música SCCL).