.

Imatge d’una edició anterior de la Fira de l’Avellana. Foto: Tarragona21

El director de la Fira de l’Avellana, Francesc Xavier Bonet, ha publicat avui la tradicional salutació a la pàgina web d’aquest esdeveniment i ha aprofitat per avançar algunes de les novetats que presentarà la 39a edició d’aquesta cita amb el món agrícola i el comerç de Riudoms.

L’escrit explica que la Fira de l’Avellana es fixa un doble objectiu. En primer lloc, aprofundir en les seves arrels agrícoles, apostant per una major promoció dels producte de la terra local i de proximitat i, en segon lloc, aspira a convertir-se progressivament en un esdeveniment amb
repercussió durant tot l’any a Riudoms, creant més cites promocionals al ritme de la temporada dels productes tradicionals del camp i de l’Horta de Riudoms.

La 39a edició de la Fira de l’Avellana incorporarà un nou espai gastronòmic que estarà exclusivament centrat en la promoció dels productes de Riudoms i de proximitat. L’espai combinarà diverses experiències gastronòmiques durant els tres dies de fira. Hi haurà estands de venda directa de degustacions elaborades amb productes de pagesos i artesans locals, entre les que destacarà la coca amb recapte, l’oli DO Siurana i l’avellana negreta i els seus derivats (gelat, orxata, etc.), i que compartiran protagonisme amb el vi de la DO Tarragona, formatges artesans, la llonganissa, l’arròs…

Una recepta original per promocionar Riudoms

L’espai també inclourà tallers de cuina, showrooms per a presentacions de productes i un espai amb taules per al públic, així com actuacions musicals. L’experiència gastronòmica clourà el diumenge al vespre amb un espectacular showcooking que anirà a càrrec d’un xef de cuina de
renom internacional, acompanyat de creadors locals. En aquest darrer esdeveniment es presentarà una recepta original i exclusiva per a la Fira, especialment creada per a l’ocasió, i on la gran protagonista de la fira –l’avellana- en serà un element central.

Aquest producte original estarà pensat per convertir-se un producte promocional de Riudoms apte per a la seva comercialització en restaurants, forns de pa i comerços del poble. La Fira de l’Avellana contribuirà així a posar en valor els productes locals i el talent riudomenc, creant cada any un nou producte amb firma d’autor a partir de productes del món agrícola de Riudoms.

Fira també tornarà a confiar en el Festival Minipop com l’any passat per mantenir el perfil familiar, musical i lúdic de l’esdeveniment i que en l’edició passada va deixar molt bona impressió.

El Minipop també ampliarà el nombre de dies de presència a la Fira de l’Avellana i, conseqüentment augmentarà el nombre de tallers i d’actuacions musicals.