.

L’assistència de públic s’ha incrementat tots els dies, especialment el dissabte al vespre i el diumenge a la tarda. Foto: Ajuntament de Riudoms

La Fira de l’Avellana de Riudoms va cloure anit una nova edició amb més afluència de públic que l’any anterior. L’assistència de públic s’ha incrementat tots els dies, especialment el dissabte al vespre i el diumenge a la tarda, coincidint amb la cursa de portadors de sacs. Les zones habilitades per a aparcament de vehicles han estat en general molt plenes, i en alguns moments -al vespre i a la nit- han estat saturades, la qual cosa referma la impressió general de més presència de públic tant local com de fora vila.

Els organitzadors de la fira estan molt satisfets amb les dues grans novetats introduïdes aquest any, un Outlet de moda que ha obert tots els dies i la participació del festival Minipop diumenge al matí. Sergi Pedret, regidor de promoció econòmica de l’ajuntament de Riudoms, creu que “la gent està molt contenta amb els petits canvis i millores que hi ha hagut en el programa habitual de la Fira i amb les noves activitats d’enguany”.

Les activitats familiars (Minipop, zona de jocs infantils, ponis, tartanes, atraccions…) han funcionat molt bé -apunta Pedret- i han estat un altre dels factors, juntament amb els espais dedicats a la gastronomia (restaurants, food trucks, zona chillout) que han sumat atractiu a l’edició de la Fira de 2018.

Les propostes musicals de la Fira també han rebut una molt bona acollida, des de l’AvellanaSound de divendres fins al Ball a la Fresca de diumenge, passant pel concert familiar de Joan Reig (Els Pets), la festa de la Txaranga Tocabemolls, les havaneres de ‘Sopa de Peix’, etc. Les activitats tradicionals també han estat molt participades. Les curses de portadors i portadores de sacs han estat un dels punts àlgids de la Fira, atès el seu caràcter esportiu i emblemàtic, i també altres activitats tradicionals, com l’acte inaugural per part del Dr. Antoni Castro Salomó, divendres 10, o la xerrada tècnica del meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, dissabte 11, van omplir els seus respectius espais amb el nombrós públic que hi va assistir.

Reproducció a escala d’una mina, bassa, séquies i hort a l’entrada principal del recinte firal, realitzada per la brigada municipal. Foto: Ajuntament de Riudoms

Mines d’aigua

La temàtica central de la 38a edició de la Fira de l’Avellana, les mines d’aigua, també ha estat motiu de satisfacció per part del públic més local. A l’homenatge realitzat el divendres dia a 10 als representants de 29 de les mines existents al municipi i a les famílies i nissagues de miners, s’hi ha sumat una exposició fotogràfica de la Fira, a càrrec de la fotògrafa Alba Marine, i una reproducció a escala d’una mina, bassa, séquies i hort a l’entrada principal del recinte firal, realitzada per la brigada municipal.