.

Una imatge típica de Salvador Dalí

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona, REC, clourà aquesta tarda amb un espectacle de producció pròpia dissenyat especialment per a la cloenda, ‘Clàssics al dia. Serà un espectacle a mig camí entre el documental ‘Dalí, Emperador de l’Acció’ i una ‘performance’ en directe. Es projectaran petites peces de la peculiar visita que Salvador Dalí va fer a Tarragona ara fa 40 anys, convidat pel consistori per celebrar el bimil·lenari de la ciutat. En la gala de cloenda presentada per l’actriu tarragonina Mercè Rovira es fa el lliurament de premis, enguany amb dos guardons nous.

Són el premi de la crítica, en col·laboració amb l’ACCEC, l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, i a la millor pel·lícula del jurat jove, format per alumnes d’estudis audiovisuals o que participen activament en el món audiovisual de les comarques tarragonines. A aquests premis se’ls suma els ja habituals premi del públic, amb una dotació de 2.000 euros per a la distribució no comercial del film, i el premi a la millor opera prima, escollit per un jurat internacional.

L’acte comptarà amb un petit tast de la producció ‘Clàssics al dia, Dalí, Emperador de l’Acció’. La cloenda del REC serà un espectacle entorn aquest documental, coproduït per Juan Desafinado, l’Aula de Cinema de la URV i TV3. ‘Clàssics al dia’ s’impregnarà de l’esperit del personatge de Dalí i la seva visita a Tarragona, el 17 d’agost de 1973, analitzada amb diversos materials. Hi haurà música en directe, imatges d’arxiu, animacions màgiques i declaracions controvertides.

Accedeix al web del Festival REC.