.

Com marquen les bases del concurs, avui 27 de novembre al migdia a les 15,15h s’ha donat el tret de sortida a la Festa del Calamar, coincidint la darrera setmana de novembre. Enguany, s’arriba a la 43ena edició d’aquesta cita marinera típica al municipi, un dels homenatges més antics a la cultura de Salou que reuneix als aficionats del món de la pesca.

Aquest migdia un centenar de pescadors enrolats a un total de 27 embarcacions han acudit a les instal·lacions del Club Nàutic on es disputaran durant tota la setmana els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte dia 2 —prèvia inscripció. Es repartiran trofeus  al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i un record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

L’activitat l’organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou, juntament amb el Club Nàutic del municipi. L’alcalde Pere Granados, juntament amb la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han lliurat un record de la festa tot desitjant-los bona sort amb les captures. Rodríguez, ha assenyalat que “estem molt satisfets que en aquesta 43 edició segueixi havent-hi tant d’interès com en les anteriors i que no decaigui el nombre d’inscrits”, apuntava.

La sortida s’ha dut a terme amb un clima marcat pel sol i amb l’expectació que genera poder encetar una setmana de captures de calamar, pop i sípia; les tres úniques espècies que computen en el pesatge que es durà a terme cada dia als voltants de dos quarts de set de la tarda quan es fa la posta de sol. Un cop arribin les diverses embarcacions a port es durà a terme el pesatge i calibrat dels diferents exemplars de calamar, pop i sípia i s’anotaran a un quadre que s’anirà omplint al llarg dels sis dies de concurs. A més, es manté un any més la prohibició de la pesca al curri.

El dia 2 de desembre es donarà fi a la 43ena edició de la Festa del Calamar amb el sopar tradicional del calamar al Restaurant Club Nàutic de Salou a les 21:30h. Les inscripcions es podran fer al mateix restaurant.