.

La Festa de Sant Pere de l’Hospitalet de l’Infant se celebrarà del 27 al 29 de juny, i el seu programa d’actes inclourà un total de set actes gratuïts per a tots els públics, organitzats per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant. Amb aquest programa reduït, que conté moltes menys activitats que en anys anteriors, és pretén mantenir viva una festa que antigament era molt important a l’Hospitalet, quan la festa major del poble se celebrava a l’entorn d’aquesta efemèride.

Davant de la pandèmia de la Covid-19, hem volgut prioritzar la salut de la ciutadania, per aquest motiu hem descartat els actes que implicaven concentracions de persones i limitarem l’aforament a aquells que puguin atreure més gent”, ha explicat el regidor de Festes, Diego García. Per controlar l’aforament i garantir la distància social entre els participants, es col·locaran seients separats i la majoria de les propostes tindran lloc al pati de l’Escola Mestral, un espai gran i a l’aire lliure que s’estrenarà com a ubicació de la Festa. Com a mesura de seguretat sanitària, no hi haurà barra de bar i serà obligatori l’ús de la mascareta. Per evitar-hi aglomeracions, les portes d’accés al recinte s’obriran una hora abans de l’inici dels espectacles i es tancaran deu minuts després del començament d’aquests.

En aquest escenari, de fet, estan previstos els actes més destacats: l’espectacle de màgia i humor amb el Mag Marin, del dissabte a les 20 h; el concert “Tribut a Sabina: Pongamos que hablo de Joaquín”, del dissabte a les 23.30 h; i el concert de tarda i de nit de l’orquestra Swing Latino (sense pista per ballar), del diumenge a les 20 h i les 23.30 h, respectivament.

La Xaranga Xino Xano farà un recorregut per davant dels bars i restaurants de l’Hospitalet de l’Infant dissabte, a partir de les 21 h. Amb aquesta activitat, es vol incentivar el consum als establiments de restauració del poble, donar un impuls econòmic a aquest sector.

Tot i que enguany no hi haurà la tradicional processó pels carrers, amb la banda de música municipal «Clau de Vent» i els Gegants de l’Hospitalet, sí que se celebrarà la missa, en honor de Sant Pere, a l’església (dilluns, a les 20 h), amb aforament limitat. La festa finalitzarà a continuació, amb l’actuació del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

Redacció