.

La Europol desmantella a Reus i Salou part d'una xarxa internacional de tràfic d'heroïna. Foto: Cedida

La Europol desmantella a Reus i Salou part d’una xarxa internacional de tràfic d’heroïna. Foto: Cedida

La Guàrdia Civil ha desmantellat, en el marc de l’operació Cromanyó, una xarxa de tràfic d’heroïna procedent de Turquia i els Balcans que operava a Barcelona i Tarragona, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

L’operació, desenvolupada al costat de la policia albanesa i coordinada per Europol, ha culminat amb la detenció de set membres del grup, de nacionalitat búlgara i albanesa, i amb el desmantellament d’un laboratori d’heroïna en un pis de Gavà (Barcelona).

En el registre del laboratori han confiscat 38 quilos d’heroïna de gran puresa, vuit de cocaïna i 50 de productes químics utilitzats per tallar i adulterar la droga, a més d’una arma curta, deu vehicles d’alta gamma i diners en efectiu.

En el marc de l’operació s’han practicat a més registres a Barcelona, ​​Gavà, Rubí i al domicili del capitost del grup a Castelldefels (Barcelona) ia Salou i Reus (Tarragona).

La xarxa s’estructurava de manera jeràrquica i els integrants tenien formació militar i adoptaven importants mesures de seguretat utilitzant sofisticats sistemes de comunicacions.

L’operació ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció 1 i la Fiscalia Antidroga de Pontevedra, i ha estat desenvolupada per l’Equip Contra el Crim Organitzat de la Unitat Central de la Guàrdia Civil.

/* JS para menú plegable móvil Divi */