.

Marc Lozano, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, durant la sessió de ‘showcooking’ en la que ensenyava  a fer caramels d’oli. Fotos: DOP Siurana

El taller ‘Has begut oli!’ permet descobrir-ne el sabor a petits i grans. Foto: DOP Siurana

La DOP Siurana preveu una campanya d’uns 5 milions de quilos d’oli, en la mitjana de producció. Segons el president, Antoni Galceran, la sequera ha fet minvar la quantitat d’oli i, si hagués plogut més, s’hauria pogut arribar als 6 milions de quilos d’oli. “Les pluges van arribar a l’octubre i ja era una mica tard”, ha lamentat Galceran, que tot i això ha assegurat que la qualitat serà “molt bona” gràcies a un índex de maduració més avançat que fa que l’oli sigui “més equilibrat i sense tanta potència d’amarg i picant”.

Aquest cap de setmana, la Rambla Nova de Tarragona acull la XVII Fira de l’Oli, on hi participen 16 cooperatives que venen oli, de varietat arbequina, sota el segell de la DOP Siurana, que agrupa la Ribera d’Ebre, el Priorat, Baix i Alt Camp, la Conca de Barberà, Baix Penedès i Tarragonès. S’han programat tastos d’oli, un ‘showcooking’ de la mà de Marc Lozano de l’EHIT Cambrils o un berenar amb oli i xocolata. La Fira permet a les Cooperatives mostrar el seu producte des de diferents parades, i ho fan amb torrades amb un bon raig d’oli o amb xocolata, que permet degustar aquest producte d’una manera diferent per apreciar la seva potència.  D’altra banda, s’ha fet un sorteig per endur-se el pes del guanyador en litres d’oli. La Fira també ha donat suport al Gran Recapte amb una recollida d’aliments.
ACN