.

.

TOTS 21


BASF és el patrocinador de l’esdeveniment. Foto: Cedida

La Fase prèvia de la Minicopa ACB 2023, el torneig de formació amb més seguiment en el món del bàsquet i amb més repercussió a Europa, se celebrarà a Tarragona els dies del 6 al 8 de desembre. Fins ara, 116 nens que han jugat aquesta competició han debutat ja en la Lliga Endesa, convertint en tota una realitat el lema de l’esdeveniment: ‘On neixen les estrelles’. Entre els grans noms que han brillat en la Minicopa Endesa trobem a Ricky Rubio, Luka Doncic, Victor Wembanyama, Alberto Díaz, Domantas Sabonis o Jaime Fernández, entre molts altres.

Aquesta edició, a més, incorporarà un esdeveniment excepcional que vol mostrar la cara més inclusiva del básquet. L’Ajuntament de Tarragona i l’empresa BASF han arribat a un acord per a incorporar una sessió de bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual durant el desenvolupament d’aquest. Així doncs, l’últim dia del torneig es realitzarà una sessió d’entrenament en el qual participaran representants de tots els equips participants i un ‘Team BASF’, que estarà format per persones dels projectes de diversitat i inclusió que tenen actualment, el Club Bàsquet Tarragona (Originals CBT-Solc), l’Associació Esportiva Torreforta (ADT Hornets) i el TGN Bàsquet (Inclubàsquet). Dotze jugadors i jugadores, quatre per equip, que es barrejaran amb les futures estrelles del bàsquet nacional i internacional, i que es posaran a les ordres de tres entrenadors professionals.

Els jugadors dels equips participants procediran dels següents clubs: Cajasiete Canàries, Bàsquet Manresa, Casademont Zaragoza, Fundació Breogán, Joventut Badalona, Gran Canària, Fundació Bilbao Basket Fundazioa, MoraBanc Andorra, FC Barcelona, UCAM Múrcia Redexis, Fundació 5+11 Baskonia, Zunder Palència, València Basket Sicília in Bocca Obradoiro, Bàsquet Girona i Oya Advocats FCBG.

Una aposta clara per la inclusió

Aquest compromís de BASF amb l’esport inclusiu, que arriba després de la celebració ahir del ‘Dia Mundial de les persones amb Discapacitat’ (3 de desembre), se suma a l’aposta que ja fa la companyia en aquesta matèria. La companyia té el distintiu “Diverse, Inclusivament & Equal Company”, que atorga el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat; és una de les TOP30 companyies en matèria de diversitat a Espanya reconeguda per Intrama; al 2022 es va fer amb el 1r Premi TOP Intercultural Diversity Company per la seva Setmana de la Diversitat i Inclusió; té el Premi Igualtat d’Oportunitats que concedeix Creu Roja i forma part de diferents iniciatives relacionades amb això, com ‘CEOs per la diversitat’. A més, és el patrocinador oficial del Nàstic de Tarragona Genuine.