.

Un moment del rodatge de 'Marsella'. Foto: visioncineytv.es

‘Marsella’, dirigida per la tarragonina Belén Macias (‘El patio de mi cárcel’, ‘La princesa de Éboli’), arriba aquest cap de setmana a les pantalles de cine d’Espanya.

La nena Noa Fontanals, que debuta en el cinema amb aquesta pel·lícula, actua com a fil conductor d’aquesta ‘road movie’ emocional que protagonitzen María León (‘Carmina o revienta’,’La voz dormida’), Goya Toledo (‘Maktub’, ‘Amores perros’), Eduard Fernández (‘Una pistola en cada mano’, ‘The Pelayos’) i el jove actor Àlex Monner (‘Polseres vermelles’, ‘Els nens salvatges’).

La realitzadora tarragonina Belén Macias

‘Marsella’ neix d’un guió original escrit per Belén Macías, Aitor Gabilondo i Verónica Fernandez, que com la propia directora assenyalava: “És la història de l’enfrontament entre dues dones pel que consideren que les pertany, una cosa tan delicada i fràgil com l’amor d’una nena. Una història de superació i aprenentatge en ambdues direccions”.

Tornasol Films i Messidor Films són les productores de ‘Marsella’, que compta també amb la participació de TVE i Canal +.

El rodatge va concloure l’estiu passat, al llarg de diverses setmanes, per diferents localitzacions de Madrid, Castella-La Manxa, Catalunya i Marsella (França).

La trajectòria de la directora

Belén Macías va dirigir en 2008 un capítol de la sèrie ‘Hospital Central’ i va debutar al món del llargmetratge amb ‘El patio de mi cárcel’ (2008), on un grup de presidiàries encapçalada per Verónica Echegui forma als anys 80 un grup de teatre per a fugir de la terrible realitat que suposa la falta de llibertat. Produïd per El Deseo, dels germans Almodóvar, l’òpera prima compta en el seu repartiment amb actrius com Candela Peña i Blanca Portillo.

En els últims anys, Macías ha dirigit per a la petita pantalla alguns capítols de la sèrie ‘La señora’ (2009), ‘La República’ (2011), a més de la minisèrie ‘La princesa de Éboli’ (2010), protagonitzada per Belén Rueda.