.

Els treballadors s'han concentrat a les portes del Pere Mata

Els treballadors s'han concentrat a les portes del Pere Mata

La reunió entre la direcció de l’Institut Pere Mata i el comitè d’empresa, celebrada aquest dimecres a la tarda, ha finalitzat sense cap acord. Ambdues parts s’havien donat cita per mirar de resoldre el conflicte laboral obert pel conveni de 2014. Els treballadors es neguen a acceptar un nou capítol de retallades en els seus salaris “en una empresa que té més de 2 milions de benefici”, mentre que la direcció proposa seguir incidint en la tisorada. El comitè d’empresa acusa la direcció d'”amenaces” per voler prorrogar el conveni actual, que suposaria pitjors condicions per alguns treballadors, ja que les seves retribucions totals dependrien del que aporti la Generalitat.

Nou xoc d’interessos entre els treballadors de l’Institut Pere Mata i la direcció del centre. Aquest dimecres ambdues parts s’han trobat per resoldre el nou conveni laboral pel 2014, però la reunió no ha obtingut els seus fruits. D’una banda, la proposta de la direcció d’una rebaixa de l’1% en la massa salarial no és ben rebuda pels treballadors. I és que el comitè denuncia que, amb aquesta proposta, també es tocarien les retribucions per objectius.

D’aplicar-se, afegeixen, “l’empresa estaria guanyant 1,3 milions d’euros amb el que s’estalvia del nostre sou”, ha explicat a Reusdigital el president del comitè d’empresa del Pere Mata, Joaquim Valero. Una situació, assegura, “que és indefensable si tenim en compte que Pere Mata té uns beneficis anuals d’uns dos milions d’euros”.Davant la negativa dels treballadors d’acceptar aquesta proposta, la direcció ha posat sobre la taula la possibilitat de tornar al conveni signat fins a dia d’avui. Una situació que el comitè d’empresa ha titllat d'”amenaça”.

El delegat sindical de CATAC-CTS, Damià Vernet, reitera que se senten “amenaçats” perquè si no s’arriba a un acord, “la direcció aplicarà unilateralment el conveni actual”. Un conveni, expliquen, que resultaria encara més perjudicial per algun segment de treballadors, ja que determina unes retallades en funció de tisorada que apliqui la Generalitat.

Comitè i direcció s’han donat dues setmanes de marge, fins el 20 de gener. Els treballadors estudiaran la viabilitat legal de la pròrroga del conveni actual i quines mesures prendre davant el que consideren una situació “injusta”.

Joan Marc Salvat

/* JS para menú plegable móvil Divi */