.

.

TOTS 21


Un moment de la jornada que s'ha celebrat avui

La Diputació de Tarragona ha realitzat avui a la seu de la institució supramunicipal una sessió informativa sobre el programa per impulsar l’adhesió dels municipis de la demarcació al Pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’energia. Aquest programa de la Comissió Europea té la finalitat d’impulsar l’eficiència energètica i les energies renovables als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La sessió ha anat a càrrec de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Núria Crivillé; del cap de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep M. Prunera, i del comissionat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Domènec Cucurull.

Durant la jornada informativa Núria Crivillé ha encoratjat els ajuntaments assistents a sumar-se a aquesta iniciativa.

La Diputació de Tarragona, com a entitat coordinadora territorial del Pacte d’alcaldes i alcaldesses a la demarcació de Tarragona, portarà a terme una assistència tècnica que consisteix a donar suport a la tramitació d’adhesió al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, l’elaboració de l’inventari d’emissions de referència (IRE) i la redacció del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), amb l’objectiu de contribuir a l’eficiència energètica i de mitigar el canvi climàtic d’una manera planificada i efectiva des del món local.

El canvi climàtic és una de les principals preocupacions i reptes ambientals dels propers anys, i la Diputació de Tarragona fa temps que impulsa mesures per actuar en la seva mitigació i  per reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle.

Amb la voluntat de sumar esforços amb la resta de ciutats i pobles europeus, la Diputació de Tarragona es va adherir al Pacte d’alcaldes i Alcaldesses, que és una iniciativa posada en marxa l’any 2008 per implicar les autoritats locals i la ciutadania en l’assoliment d’una política energètica més eficient i la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2).

Durant aquest mes de febrer, la Diputació de Tarragona també ha organitzat sessions informatives al Vendrell i a Tortosa.