.

.

TOTS 21


L’actuació promourà la mobilitat sostenible amb la construcció d’un carril bici que unirà ambdós municipis. Imatge: Diputació

La Diputació de Tarragona ha iniciat aquest dimarts les obres de remodelació de la carretera TP-7049 de Reus a Castellvell del Camp, que s’allargaran fins a l’agost. Amb aquesta actuació es pacificarà el trànsit, es millorarà la seguretat per a tots els usuaris de la via i es promourà la mobilitat sostenible gràcies a la construcció d’un carril bici que unirà ambdós municipis.

Per aconseguir-ho, s’ajustaran els carrils de circulació a 3,25 metres d’amplada per tal que els vehicles moderin la seva velocitat i s’habilitarà un carril bici d’un sentit de circulació en direcció Castellvell (de pujada) d’1,5 metres d’amplada, separat mitjançant delimitadors, que unirà els carrils bici existents al tram inicial (Reus) i final d’aquesta carretera (Castellvell), entre el PK 0+193 i el PK 1+620. De baixada, sentit Reus, vehicles i bicicletes, que circularan a velocitats similars, compartiran espai.

Aquesta carretera és una de les que té més trànsit de la Diputació de Tarragona (9.882 vehicles/dia), travessa un tram urbà i compta amb una zona educativa. Per aquest motiu, es pavimentarà tota la via amb mescles sono-reductores per reduir-hi els nivells de contaminació acústica. D’altra banda, en tot el tram d’actuació s’executarà la canalització d’infraestructures per al pas de la fibra òptica que servirà tant per fer una gestió intel·ligent de la xarxa com per connectar millor les persones.

Les obres, amb un pressupost de 300.000 euros, tindran una durada de dos mesos i causaran afectació al trànsit quan es treballi en la instal·lació de la xarxa de telecomunicacions ja que serà necessari tallar un carril donant pas alternatiu mitjançant semàfors. La remodelació de la carretera de Reus a Castellvell s’emmarca en el Projecte d’Actuacions puntuals de seguretat i drenatge que la Diputació de Tarragona impulsa anualment a diverses carreteres de la seva xarxa viària.

Redacció