.

El gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Octavi Bono

El gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Octavi Bono

El gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Octavi Bono, ha admès aquest dimecres que mantenir aquest any el nombre de pernoctacions del 2013 seria “un gran resultat”. La demarcació de Tarragona va tancar el passat exercici amb 19.565.000 pernoctacions, un 0,1% més que l’any 2012. Bono ha assegurat que des del Patronat “intuïm que la dinàmica serà similar, amb un mercat internacional més dinàmic i domèstic més contingut”. El Patronat de Turisme de Tarragona mantindrà aquests dies una cinquantena de reunions amb diferents interlocutors turístics per mirar d’enfortir les relacions internacionals i de tancar acords de cara a aquesta temporada.

El gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Octavi Bono, ha fet aquestes manifestacions en el marc de la primera jornada de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), durant la qual espera “aclarir els dubtes” existents i la resposta del mercat estatal de cara a aquest exercici.

“La renda, el consum i el nivell d’ocupació” seran, segons Bono, els elements que determinaran l’evolució del mercat turístic intern, i espera que aquests indicadors “ja hagin recollit l’evolució i la inflació de l’economia espanyola”. “Tant de bo pugui ser així però no sé si serà tant immediat”, ha conclòs.

Al seu parer, és normal que una societat que ha vist rebaixats els salaris i amb un alt percentatge de desocupació “tingui una actitud prudent de cara al consum, ja sigui per necessitat o bé per manca de confiança”. Amb tot, ha afirmat que “la confiança és un factor important perquè, com a mínim, pot reactivar aquella part de la demanda amb capacitat per consumir”.

La Diputació de Tarragona s’entrevistarà amb una cinquantena d’interlocutors al llarg d’aquests dies, com operadors turístics, agents de viatges, turoperadors de mercats com l’espanyol, el rus, el belga o el britànic, o premsa especialitzada. “Bàsicament, aquesta serà la nostra activitat com a organització”, ha explicat Octavi Bono. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona focalitzaran els seus objectius en “els mercats amb un caràcter estratègic per a casa nostra com l’espanyol, el belga, el britànic o el rus”, ha afirmat Bono.

Precisament, el gerent del Patronat ha explicat que aquest matí s’han trobat amb operadors Britànics i russos que són “alguns dels mercats que tindran un creixement més important a casa nostra”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */