.

El riu Glorieta. Foto: tot-muntanya.blogspot.com.

El riu Glorieta. Foto: tot-muntanya.blogspot.com.

La Diputació de Tarragona, mitjançant la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, ha signat amb la Fundació GINAC un conveni per al control de l’Ailant al riu Glorieta i la riera de la Selva. En el marc d’aquest projecte ambiental i de salut pública es realitzaran actuacions emmarcades en el programa de custòdia fluvial del grup de treball d’ecosistemes fluvials de l’Associació per a la conservació dels ecosistemes naturals, CEN.

L’objectiu d’aquests treballs, sobre una superfície aproximada de cinc hectàrees, serà anar retirant manualment plançons i colònies de l’Ailant, un arbre caducifoli originari de la Xina introduït a Europa com a espècie ornamental, per tal de controlar la seva propagació a la capçalera del riu Glorieta, ja que l’impacte principal d’aquest arbre sobre els ecosistemes naturals és la formació de boscos densos que desplacen les espècies d’arbres autòctones.

La realització d’aquestes actuacions anirà a càrrec d’un grup persones de la Fundació Ginac amb discapacitat i/o trastorn mental, procedents  de la comarca de l’Alt Camp. D’aquesta manera, es pretén capacitar un grup de persones en risc d’exclusió social per tal que desenvolupin les tasques pròpies d’un treballador forestal especialitzat en intervencions en el medi fluvial. Així mateix, se’ls facilitarà el contacte amb l’entorn natural per tal de contribuir a una millora psicopatològica. Tot plegat permetrà els treballadors reforçar l’autoestima individual i col·lectiva amb l’execució d’un projecte de marcat reconeixement social.