.

Josep Poblet, en la reunió celebrada avui a Barcelona

Josep Poblet, en la reunió celebrada avui a Barcelona

La Diputació de Tarragona ha estat una de les institucions signants del Pacte Nacional per a la Societat Digital que aquest migdia s’ha rubricat a la Torre de Collserola, a Barcelona. Amb aquest acord, la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i els representants del món local es comprometen a fomentar conjuntament el desenvolupament de la societat digital a tot el territori català i establir mecanismes de col·laboració per assolir aquest objectiu.

En el decurs de l’acte de signatura del Pacte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha qualificat l’acord de “potent estructura que requereix una col·laboració estratègica i l’entesa entre totes les administracions catalanes”. El president de l’ens supramunicipal ha destacat que aquest protocol “està encaminat a permetre una societat amb més oportunitats i afavorir una nova relació de les administracions amb la ciutadania”.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, acompanyada per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha presidit l’acte. Durant la seva intervenció, Neus Munté ha destacat que “les administracions volem liderar una part d’aquesta revolució digital per fer-la inclusiva”, ja que, segons la consellera, “la digitalització ha de servir per garantir la inclusió i la democratització de la societat”.

L’acte ha comptat amb les intervencions de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; la representant de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Raquel Sánchez, i el president del Consorci Localret, Xavier Fonollosa. El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, també hi ha estat present.

Objectius del Pacte Nacional per a la Societat Digital

El Pacte Nacional per a la Societat Digital respon al convenciment de totes les institucions signants de la necessitat de fomentar conjuntament el desenvolupament de la societat digital catalana per donar una resposta de país als grans reptes que planteja la revolució digital i anar més enllà d’una simple suma aritmètica de les diferents iniciatives dutes a terme per cadascuna de les diverses administracions i entitats en aquest àmbit.