.


Moment de la signatura de l'acord

Moment de la signatura de l'acord

La Diputació de Tarragona ha donat un nou impuls a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) a través d’un conveni de col·laboració que té com a objectiu fomentar el desenvolupament dels estudis universitaris a les comarques de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. La institució supramunicipal concedeix a través d’aquest acord un total de 60.000 euros, que serviran per finançar despeses de funcionament d’aquest centre universitari i activitats i publicacions que realitzi de forma individual o en col·laboració amb tercers.

El conveni l’han subscrit avui el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director del Centre Associat de Tortosa de la UNED i director Territorial del Campus Nord-Est (Catalunya i Balears), Josep M. Franquet. A l’acte de signatura també hi han pres part el vicepresident de representació territorial a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello, i els diputats Misericòrdia Dosaiguas i Francesc Josep Miró.

Durant l’acte de signatura del conveni, Franquet ha agraït el suport de la Diputació de Tarragona, i ha recordat que la UNED és, en aquests moments, la universitat més gran d’Europa, atès que compta amb 258.000 alumnes. Amb una oferta de 27 carreres i 54 màsters, aquest centre universitari compta amb 21.000 alumnes a Catalunya i Balears, i n’agrupa 1.300 a la demarcació de Tarragona.

De la seva banda, Josep Poblet ha recalcat la voluntat de la Diputació de seguir col·laborant amb la UNED amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament dels estudis universitaris a les comarques tarragonines. Donat el llarg i continuat suport de la Diputació de Tarragona a la UNED, Josep M. Franquet ha ofert a la Diputació la col·laboració de la institució docent en qualsevol aspecte relatiu a la formació.

Noves aules universitàries de la UNED a la demarcació

Actualment, i tal com ha explicat avui Josep M. Franquet, la UNED està cercant dos municipis a la demarcació de Tarragona per ubicar-hi dues noves aules universitàries, on s’impartiran de dues a tres carreres en cada una. En les properes setmanes, i donat que al municipi de Cambrils s’han deixat d’impartir els estudis de la UNED, el centre donarà a conèixer les poblacions escollides, on les aules estaran a punt per rebre el curs acadèmic 2014-2015.

/* JS para menú plegable móvil Divi */