.

.

TOTS 21


Foto de família amb els integrants de l'acord.

Foto de família amb els integrants de l'acord.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i representants de 10 municipis, i 2 entitats comarcals, han signat aquest migdia l’acord que regula la participació conjunta i coordinada de totes aquestes entitats en fires nacionals, estatals i internacionals promogudes per l’Agència Catalana de Turisme i pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. El conegut com a conveni corner, en la seva 8a edició, preveu la participació a fires i promocions en l’àmbit internacional, estatal i nacional i l’impuls de campanyes publicitàries i d’accions de comunicació i màrqueting conjuntes, sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

En concret, el conveni estableix l’assistència a les fires WTM, de Londres, i MITT, de Moscou, i el desenvolupament d’un acte promocional que se celebrarà a França (Lió). Pel que fa a les fires nacionals i estatals es participarà al Saló Internacional del Turisme de Catalunya, a Barcelona; a FITUR, a Madrid, i a NAVARTUR, a Pamplona. El conveni corner també preveu altres accions promocionals a Catalunya, l’estat i l’estranger, com ara campanyes publicitàries en ràdio i televisió, i accions de promoció on line per incentivar la presència i vendes en el mercat internacional amb un doble objectiu: promoure els municipis adherits a l’acció i incrementar reserves i vendes als càmpings del territori. Enguany per primera vegada el pla de màrqueting de Catalunya centra l’atenció en les accions on line.

L’acord l’han signat el president de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la institució, Josep Poblet; l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat; el regidor de Turisme de l’Ametlla de Mar, Vicent Martí (La Cala Serveis Municipals SL); l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa (Patronat Municipal de Turisme de l’Ampolla); el regidor de Turisme d’Amposta, Francesc Paz; el regidor de Turisme d’Ascó, Pau Daniel Serrano (Institut Municipal de Turisme. Festes i Tradicions d’Ascó); el regidor de Turisme de Deltebre, Joan Alginet (Oficina Municipal de Turisme de Deltebre); el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí; l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín (Oficina Municipal de Turisme de Sant Carles de la Ràpita); l’alcaldessa de la Sénia, Pilar Ballesteros; el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l’alcalde de Godall, Francesc Josep Miró.

A l’acte de signatura del conveni també hi han assistit el vicepresident de representació territorial de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; el diputat de la institució supramunicipal Joan Josep Malràs; el diputat Joan Piñol, i l’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, que ha donat la benvinguda als assistents a l’acte.

Durant l’acte de signatura de l’acord, el president de la Diputació de Tarragona i president del Patronat de Turisme de la institució, Josep Poblet, s’ha referit al conveni corner com “una autèntica aliança territorial en matèria turística pionera a Catalunya”, que permet “sumar estratègies i optimitzar recursos”. I ha recordat que les aliances “multipliquen el resultat final”. Poblet també ha manifestat que aquest acord “ens permet assolir objectius que individualment ens resultaria impossible d’aconseguir”. En aquest sentit, ha encoratjat els ens locals que han signat el conveni a treballar junts, ja que és la manera de projectar i potenciar molt més els atractius turístics de les comarques de l’Ebre i d’atraure el major nombre de visitants possible. D’altra banda, ha assenyalat la voluntat que a les entitats que s’han vinculat al conveni corner s’hi puguin sumar, en un futur immediat, els agents privats vinculats al sector turístic.

El president de la Diputació ha destacat el paper que juga el turisme a les Terres de l’Ebre, on s’ha convertit en un dinamitzador de l’economia del territori, i ha posat com a exemple la Via Verda, un itinerari de natura que ha esdevingut un autèntic revulsiu turístic, al qual s’hi ha de sumar el Parc Natural del Delta i el Parc Natural dels Ports. Dos elements que juntament amb la Via Verda representen un important atractiu per al futur turístic de les comarques ebrenques.

D’altra banda, Poblet ha reflexionat sobre el simbolisme que tenen els cellers cooperatius de la Terra Alta, especialment els de Gandesa i el Pinell de Brai, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, i els ha comparat amb els principals castells de Baviera, que han esdevingut una important font de riquesa degut al turisme que generen.

Finalment, el president de la Diputació ha assenyalat que les Terres de l’Ebre, i en especial la Terra Alta, “tenen un gran atractiu basat en la gastronomia, el paisatge, la Via Verda i els parcs naturals”.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, que ha parlat en representació de totes les entitats signants, ha posat de manifest que el turisme és “un actiu que cada dia hem de cuidar amb més delicadesa” perquè és “un autèntic generador d’economia al nostre país”. Així mateix, ha manifestat que, des de fa uns anys, les Terres de l’Ebre, i en especial la Terra Alta, estan apostant per aquest sector, “que pot esdevenir un important motor de l’economia d’aquesta comarca, que té els elements necessaris per potenciar al màxim els seus atractius”.