.

IMG_4324bis

Antoni Abad (CECOT) i el President de la Diputació, Josep Poblet en l’acte a la Diputació. Foto:Cedida

La Diputació de Tarragona i CECOT han refermat avui el compromís amb les empreses de la demarcació amb un nou conveni que ha de servir per consolidar i desenvolupar el projecte Reempresa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. L’acord de col·laboració, que regula l’aportació de 12.000 euros per part de la Diputació, l’han subscrit aquest dimarts el president de la institució, Josep Poblet, i el president de la Fundació CECOT Innovació i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad. Aquest import servirà per oferir consultories i acompanyament al personal tècnic del Reempresa i per consolidar i difondre el projecte mitjançant presentacions, sessions formatives i diverses accions de comunicació.

L’objectiu del programa Reempresa, impulsat a la demarcació per la Diputació de Tarragona i la Patronal Cecot, és el de promoure i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la demarcació de Tarragona. La Fundació CECOT Innovació i la Fundació Privada per a la promoció de l’Autoocupació de Catalunya CP’AC, s’encarreguen del desplegament d’aquest projecte a nivell de tot Catalunya.

El desenvolupament de la Reempresa al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre s’està duent a terme amb la col·laboració dels deu consells comarcals, on s’han establert els punts d’atenció que serveixen per facilitar serveis d’intermediació i acompanyament als empresaris que volen vendre el seu negoci (cedents) i als reemprenedors disposats a donar-li continuïtat.

Mitjançant aquest acord la Diputació de Tarragona referma el seu compromís amb el món empresarial de la demarcació, alhora que fomenta l’emprenedoria, la generació d’ocupació i l’activitat econòmica local.

La implantació del mercat de la Reempresa a la demarcació de Tarragona es va iniciar l’any 2014. Actualment, les comarques tarragonines ja compten amb més de 256 empreses inscrites a aquest servei i més de 334 reemprenedors interessats. Des que es va posar en marxa el Reempresa ja s’han registrat 52 casos d’èxit a la demarcació.