.

.

TOTS 21


Imatge del ple telemàtic d’aquest divendres. Foto: Diputació

Una nova modificació de crèdit de la Diputació de Tarragona, la sisena d’enguany, permetrà a la institució invertir en nous projectes de caire social, econòmic, sanitari, cultural, esportiu o de lleure que contribuiran a la recuperació econòmica als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. El ple ordinari de la Corporació, celebrat aquest divendres al matí, ha aprovat per unanimitat aquest increment pressupostari, xifrat en 21,9M€ provinents de romanents de tresoreria o de despeses no realitzades.

D’aquesta manera, s’impulsaran una quarantena de noves iniciatives, entre les quals diverses que aposten pel sector cultural, esportiu i de lleure, amb l’ampliació en 500.000€ de les noves subvencions per a empreses culturals i professionals autònoms d’aquest àmbit, que s’afegeixen als 950.000€ ja previstos, o amb l’augment dels ajuts per a activitats esportives singulars d’entitats en 200.000€. També són rellevants les destinades a les cambres de comerç de Tarragona, Reus, Tortosa i Valls en matèria de dinamització econòmica del territori (100.000€); la formació d’especialistes sanitaris en el marc del Programa Talent Salut de la URV, per retenir el talent sanitari al territori (100.000€); el programa extraordinari de suport als centres de titularitat municipal del primer cicle d’educació infantil, perquè els ajuntaments puguin disposar de recursos per a les llars d’infants (4.450.000€), o els ajuts excepcionals per a béns d’inversió (500.000€), que suplementaran les línies d’ajuts existents per pal·liar els efectes dels darrers temporals meteorològics.

D’altra banda, i tot i l’augment de la despesa d’aquest exercici amb la creació de diferents ajuts per fer front a la difícil situació social i econòmica, la Diputació de Tarragona ha arribat al deute zero, una fita ja anunciada pel govern a finals de 2019, quan es va presentar el pressupost d’enguany.

Aquest nou esforç pressupostari de la Diputació s’alinea amb el de les altres cinc modificacions de crèdit anteriors, que des d’inici de l’any han permès mitigar els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19 a la demarcació en diferents àmbits d’activitat. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat “que el fet que la Diputació sigui un important motor econòmic de la demarcació fa necessària aquesta reacció en moments de crisi com els actuals, amb inversions i mesures proactives que contribueixen a pal·liar els efectes adversos de la Covid-19 i faciliten el camí cap a la reactivació econòmica i social del nostre territori”. Llauradó ha ressaltat, així mateix, el suport i col·laboració de tots els grups de la institució en aquesta tasca.

Redacció