.

El president de la Diputació, Josep Poblet, i el representant de FUNCA, Òscar Ros

El president de la Diputació, Josep Poblet, i el representant de FUNCA, Òscar Ros

La Diputació de Tarragona col·labora amb la Fundació Lliga per a la Investigació i Prevenció del Càncer (FUNCA) en la implantació del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte a la demarcació de Tarragona. Totes dues entitats han signat un conveni que regula l’aportació de 30.000 euros per al finançament d’aquest programa sanitari, que es desenvolupa a través de l’Oficina Tècnica de Cribatge del Programa de Còlon i Recte. Aquest any 2016, el programa se centra en les comarques de la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre, el Baix Camp i l’Alt Camp.

La signatura de l’acord s’ha dut a terme al Palau de la Diputació de Tarragona, i ha anat a càrrec del president de la institució supramunicipal, Josep Poblet, i del representant de FUNCA, Òscar Ros.

L’objectiu de FUNCA és portar a terme activitats relacionades amb la investigació, els sistemes d’informació, la prevenció i el control del càncer, i donar suport a la gestió de serveis relacionats amb l’oncologia a les regions sanitàries Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, sobretot pel que fa referència a la investigació epidemiològica i a la prevenció del càncer.