.

Moment en què l'enxaneta fa l'aleta al tres de deu amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca

Moment en què l'enxaneta fa l'aleta al tres de deu amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. Foto: ACN

La diada castellera de Sant Fèlix ha deixat un total d’11 castells de gamma extra. Un dels més espectaculars ha estat el tres de deu amb folre i manilles, que els Castellers de Vilafranca han aconseguit carregar a la segona ronda després d’un peu desmuntat, però que no han pogut descarregar després que la canalla petita es despengés. Els de la camisa verda han completat l’actuació amb un quatre de nou amb folre i agulla, un quatre de nou amb folre i un pilar de vuit amb folre i manilles, tots ells descarregats. La resta de colles -la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls- també han provat el pilar de vuit, que només han pogut carregar.

Vilafranca del Penedès ha protagonitzat aquest dissabte una de les millors diades castellers de la temporada amb motiu de Sant Fèlix. La jornada, que ha començat a la una del migdia, s’ha allargat durant gairebé quatre hores amb la plaça plena de gom a gom i ha vist un total d’onze castells de gamma extra, que han aixecat totes les colles participants -els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls-.

Els primers en actuar han estat la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que en la primera ronda han aconseguit descarregar amb facilitat el tres de nou amb folre. En la segona ronda, els tarragonins han descarregat el cinc de nou amb folre, el tercer de la temporada i el vuitè consecutiu que descarreguen. En la tercera ronda, han decidit portar a plaça el nou de vuit, que han pogut descarregar sense complicacions. En el torn de pilars, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha aconseguit carregar el pilar de vuit amb folre i manilles.

Castells de la Colla Jove a Sant Fèlix. Fotos: ACN

Castells de la Colla Jove a Sant Fèlix. Fotos: ACN

Els Castellers de Vilafranca han portat a plaça tres castells de gamma extra, dos dels quals han aconseguit descarregar -el quatre de nou amb folre i agulla i el pilar de vuit-. Els de la camisa verda han iniciat la seva actuació amb el quatre de nou amb folre i agulla i, en la segona ronda, s’han atrevit amb el tres de deu amb folre i manilles. Amb tot, la construcció de gamma extra ha caigut just després que l’enxaneta fes l’aleta. Després d’aquesta caiguda, els vilafranquins han decidit portar a plaça una construcció de menys dificultat, el quatre de nou amb folre. Els de la camisa verda, però, han arrodonit l’actuació amb el pilar de vuit amb folre i manilles, l’única colla que l’ha aconseguit descarregar durant la diada de Sant Fèlix d’enguany.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha iniciat la seva actuació descarregant un dos de nou amb folre i manilles, fet que ha desfermat l’eufòria a la plaça. En la segona ronda, han optat pel cinc de nou amb folre, que no han pogut carregar i s’ha quedat amb intent. La colla vallenca ha optat pel tres de nou amb folre en la tercera ronda, que han aconseguit descarregar amb èxit. La Vella de Valls ha completat la seva actuació provant el quatre de nou amb folre, que han decidit desmuntar en un primer intent, i que han aconseguit descarregar en el segon intent. Finalment, els vallencs han carregat el pilar de vuit amb folre i manilles.

Els darrers en actuar, la Colla Joves Xiquets de Valls, ha iniciat la seva actuació descarregant un tres de nou amb folre. En la segona ronda, els de la camisa vermella han aconseguit descarregar el primer gamma extra de l’any, el cinc de nou amb folre. La Colla Joves de Valls han deixat pel tercer torn el castell de més dificultat, el quatre de nou sense folre, que després d’un peu desmuntat, han aconseguit carregar, però després que l’enxaneta fes l’aleta, la construcció ha fet llenya. Com la resta de colles, la colla Joves de Valls també ha portat a plaça el pilar de vuit, que ha pogut carregar.