.

Foto de grup dels participants al partit solidari

El proppassat dissabte Roda de Berà va celebrar una Diada contra el Càncer amb l’objectiu de recaptar fons per a la lluita contra aquesta malaltia. D’aquesta forma a la vuitena edició del partit de futbol contra el càncer es van sumar diverses activitats extraordinàries per aconseguir augmentar la recaptació d’altres anys.

En total es van aconseguir reunir 2.730 euros en brut, als quals cal descomptar les despeses derivades de la barbacoa benèfica, del cost de les noves samarretes confeccionades i de l’equip de so llogat per a la festa. Així, un any més, aquesta festa solidària ha aconseguit superar la barrera dels mil euros en la recaptació, que serà donada en la seva totalitat a l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

El partit de futbol contra el càncer va ser la primera de les activitats celebrades, enguany en la vuitena edició. Els infants fins els 12 anys van ser els primers en disputar el partit, que es va iniciar passades les set de la tarda.

Seguidament va arribar el torn dels adults, dividits en dos equips diferents formats per aficionats, amateurs i professionals, tenint en compte que l’equip de la Penya Blaugrana de Roda de Berà va comptar un any més amb la participació de l’exjugador saragossà Xavier Aguado. Tanmateix el resultat final no va ser favorable per l’equip de la Penya Blaugrana, els quals van perdre per tres gols a un.

En aquesta edició la junta organitzadora del futbol contra el càncer va decidir atorgar a Sergi Virgili Biosca un diploma en reconeixement de la seva lluita contra el càncer, el qual va ser-li lliurat al centre del terreny de lloc durant el descans del partit per Stefan Putzfel, president de la Penya Blaugrana, i per Òscar Tapioles, membre de la junta de l’associació Roda Jove.

Entrades, samarretes i donatius

De la venda de les 222 entrades del partit de futbol contra el càncer, de les 61 samarretes solidàries venudes i dels donatius efectuats, es van aconseguir recaptar 1.182,20 euros. Tot i això, les samarretes continuaran a la venda al Patronat Municipal, a un preu de sis euros.

Durant tota la tarda i fins les nou de la nit a l’aparcament del camp de futbol es va poder gaudir d’una carpa chill out amb una selecció musical elaborada per Dj. Quiles. Allà mateix, a partir de dos quarts de deu de la nit es va celebrar la barbacoa benèfica. A un preu de quatre euros per a les persones que havien assistit al partit i cinc euros per a la resta, la barbacoa incloïa una broqueta de carn, cansalada, salsitxes, pa torrat i beguda. En total es van vendre 130 tiquets.

També a la zona de l’aparcament, a partir de dos quarts d’onze el Dj. Freddie King va amenitzar la vetllada amb música de la dècada dels ’80 i dels ’90. Seguidament els Dj’s de No Duerme Group, el Dj. Enzo Ferrara, el Dj. David Now, el Dj. Christian Live i el Dj. J-Vito van punxar, conjugant diferents estils musicals, fins les cinc de la matinada.

La Diada contra el Càncer va estar organitzada per les regidories de Cultura, Joventut i Sanitat de l’Ajuntament de Roda de Berà, el Punt d’Informació Juvenil, l’associació Roda Jove, la Penya Blaugrana de Roda de Berà, el Club Atlètic Roda de Barà i No Duerme Group.