.

Camises de les tres colles van inundar la plaça de l'Ajuntament del Catllar durant la diada del 2013 (Foto: Ajuntament del Catllar)

Camises de les tres colles van inundar la plaça de l'Ajuntament del Catllar durant la diada del 2013 (Foto: Ajuntament del Catllar)

Les televisions locals oferiran aquest dissabte en directe la diada castellera de la Festa Major del Catllar, al Tarragonès, una actuació que reunirà tres de les colles punteres del país (la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca) i que s’ha convertit en una referència obligada del calendari de la temporada. Serà la primera vegada, a més, que aquesta diada es podrà veure en directe per televisió arreu de Catalunya.

A partir de les 18.30h, els presentadors del programa d’actualitat castellera ‘Dosos amunt!’, Carles Cortés (TAC 12) i Toni Comas (Penedès TV), conduiran la narració de la jornada des de la plaça de l’Ajuntament, acompanyats pels comentaristes Àlex Alonso i Quico Domènech.

La Colla Jove de Tarragona, pendent de revalidar els èxits de Sant Magí

La Colla Jove Xiquets de Tarragona arribarà al Catllar en un moment de forma extraordinari després de descarregar per Sant Magí el 5 de 9 amb folre, el 3 de 9 amb folre i carregar el 9 de 8. Aquests tres castells serien també l’objectiu per a aquest dissabte, acompanyats del pilar de 7 amb folre.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, després de les lesions que han patit darrerament alguns dels seus membres, han completat diverses vegades durant els mesos de juliol i agost els castells de nou amb canvis a les estructures que han donat els seus fruits. Al Catllar podrien fer, doncs, un altre pas endavant i intentar apuntar-se un castell de gamma extra: el 9 de 8.

Els Castellers de Vilafranca també apostaran pels castells de gamma extra i podrien dur a plaça el 2 de 9 amb folre i manilles, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. No es descarta que puguin intentar també el 3 de 9 amb folre i agulla, que ja van descarregar l’any passat al Catllar.

Les tres colles es retrobaran el dia següent a l’Arboç del Penedès i una setmana després, el dia 30, a Vilafranca per la diada de Sant Fèlix, que també es podrà veure en directe pels canals locals.

Més visibilitat per als castells

La Xarxa produirà aquest programa especial en col·laboració amb TAC 12 i amb el suport de Canal Blau TV i Penedès TV, tots tres mitjans forjats en la informació castellera.

Altres cites importants que es podran veure enguany als canals locals seran, a banda de la Diada de Sant Fèlix, el primer diumenge de Festes a Tarragona (14 de setembre), les Festes de la Mercè a Barcelona (21 de setembre), la Fira de Santa Úrsula a Valls (26 d’octubre) i Tots Sants a Vilafranca del Penedès (1 de novembre).

Per televisió i Internet

La diada del Catllar es podrà veure en directe a partir de les 18.30h per TAC 12, Penedès TV, Canal Blau TV, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, EL 9 TV, Empordà TV, ETV, Lleida TV, m1tv, Olot TV, RTV Vandellòs-Hospitalet de l’Infant, teleb, TV Girona, Televisió del Berguedà, TV Costa Brava, Televisió del Ripollès, Vallès Visió, VOTV i El Punt Avui TV.

També es podrà seguir en ‘streaming’ al web de La Xarxa (www.laxarxa.com).