.

Rubén Viñuales ha presidit l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Foto: Cedida

Primera Diada de l’alcalde Tarragona Rubén Viñuales i en el seu parlament, el nou mandatari ha defensat que a Catalunya “no tots pensem igual, però sabem conviure, sabem respectar-nos”. Ho ha dit durant el breu discurs que ha tancat l’acte de l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova, al passeig Marítim de la ciutat.

També ha esmentat que la societat catalana és “plural” i ha apuntat que “potser és aquesta la nostra virtut”. El batlle ha assegurat que aquest 11 de setembre per a ell és “molt especial” perquè és la primera Diada com a alcalde de la ciutat i ha assenyalat que és una jornada “per celebrar la germanor com a poble”. Abans, Viñuales ha mostrat el condol a les víctimes del terratrèmol del Marroc i ha demanat un aplaudiment per tot el poble marroquí. L’alcalde ha agraït la presència la cònsol general del Marroc a Tarragona, Ikram Chaine.

A l’acte també hi han participat diversos representants polítics com el subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, i el delegat del Govern català a Tarragona, Àngel Xifré. També entitats tarragonines que han fet la seva ofrena i les quatre colles castelleres de la ciutat que han alçat un pilar davant del monument.

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical Banda Unió Musical de Tarragona i el Cor Gregal que han interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors.

Ofrena floral al monument de Salvador Allende

A les 11.30 h als Jardins del Camp de Mart, l’alcalde Rubén Viñuales, acompanyat de diversos regidors i regidores i membres del consistori i l’Associació Salvador Allende Tarragona; ha assistit a l’acte d’homenatge i posterior ofrena floral a Salvador Allende, el president de Xile que va morir l’11 de setembre de 1973, avui fa 50 anys, després del cop d’estat perpetrat per les forces armades del país.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */