.

.

TOTS 21

Els ninots de la Desvetlla, a punt per sortir

Els ninots de la Desvetlla, a punt per sortir

La Desvetlla dels Ninots, organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga, arriba a la ciutat la nit d’aquest dissabte. La Plaça del Fòrum serà el lloc de trobada per tots aquells tarragonins que tinguin ganes de gaudir d’una nit màgica i de donar la benvinguda a la primera festa d’estiu.

Els carrers més cèntrics de la Part Alta de la ciutat s’ompliran de gresca el dissabte dia 20 de juny a partir de les 24 hores. La Plaça del Fòrum serà l’escenari encarregat de donar el tret de sortida a l’esperada Desvetlla dels Ninots. Seguidament l’itinerari serà: carrer Merceria, Plaça de les Cols, carrer Major, Baixada Misericòrdia i, finalment, Plaça dels Sedassos.

La txaranga Band Tocats serà l’encarregada d’acompanyar musicalment la Desvetlla dels Ninots. Tant a la Plaça del Fòrum com a la Plaça de les Cols, les entitats organitzadores repartiran uns tiquets i posaran uns segells a tots aquells majors d’edat que vulguin gaudir de la primera mamadeta de l’any, que tindrà lloc un cop acabada la Desvetlla.

Un cop acabada la Desvetlla, a la Plaça Sedassos, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona, amb la col·laboració dels bars de la Plaça Sedassos i de la Sala El Cau i La Cova, tindrà lloc la festa amb els reconeguts dj’s Cris&Petes fins a les 3 de la matinada.

Des de fa 9 anys, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball de Serrallonga organitzen un acte festiu una setmana abans de Sant Joan: la Desvetlla dels Ninots. Va començar sent una festa d’amics, però actualment s’ha convertit en un dia assenyalat per tots els tarragonins. Rauxa, música, bogeria i diversió. Tot això, combinat amb una gran i positiva dosi de crítica satírica i de reivindicació.

Després de molts anys tractant temes estatals, aquest any els Ninots parlen de temes municipals: volen ser el mirall de la crítica social present a la ciutat. La sàtira i la reivindicació tenen un paper important en aquesta cita. La Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona denuncien totes les promeses electorals que han fet els partits polítics durant la campanya electoral. Ho representen amb un Ninot en forma de triler, que juga a fet i amargar amb les promeses. Per altra banda, el Ball de Serrallonga fa una crítica al fantasma que envolta l’Ajuntament.

Enguany els Ninots es cremaran durant la nit de Sant Joan a la foguera que hi haurà ubicada a la Rambla. Aquest any el barri mariner del Serrallo no tindrà foguera per problemes d’infraestructura.