.

El delegat de la Generalitat, Òscar Sans, observa l’alcaldessa de Cambrils durant la reunió de la Junta de Seguretat

Les dades de seguretat de Cambrils segueixen millorant. El 2016 es van registrar un 5,7% de delictes menys que el 2015, que ja havia suposat una reducció del 10,9% respecte l’any anterior.

En números absoluts, l’any 2016 es van cometre a Cambrils un total de 2.398 delictes (144 delictes menys que el 2015), dels quals 1.941 van ser contra el patrimoni, 259 contra les persones, 134 relatius al trànsit, 14 contra l’ordre públic i 7 contra la salut pública.

Aquestes són algunes de les dades que es van posar sobre la taula dilluns passat, 3 d’abril, durant la reunió de la Junta Local de Seguretat, formada per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la regidora de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils, Yolanda Quílez, i comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guardia Civil.

Durant el 2016 la Policia Local de Cambrils ha efectuat un total de 37.771 serveis i ha rebut 29.302 trucades a la Sala de Comunicacions. També destaquen actuacions preventives com els controls en matèria de trànsit d’alcoholèmia, drogues i velocitat, o bé l’educació cívica i viària a les escoles, que aquest curs s’ha completat amb tallers sobre assetjament escolar i violència de gènere i en l’àmbit de la llar.

D’altra banda, la reunió ha servit per fer el seguiment dels 22 objectius i les 54 accions del Pla Local de Seguretat de Cambrils. Entre les accions que s’han portat a terme, hi ha les illetes de l’avinguda Diputació per reduir la velocitat, els estudis policials sobre trànsit i pacificació i les actuacions de millora de la senyalització, reparacions i altres actuacions en matèria de seguretat viària.

Finalment, el cap de la Policia Local, Josep Muñoz, ha fet balanç del primer mig any de les noves Oficines d’Atenció al Barri (OAB) de la Policia Local per acostar-se a la ciutadania. Durant aquests sis mesos, el nou servei ha atès 68 ciutadans, 59 entitats i 66 associacions de veïns.