.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna Pardo.

Joan Ramon Puig Pellicer, degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres- Alt Empordà (ICAFI), és des d’avui el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució de la fins ara presidenta de la institució, la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay. Entre els objectius del mandat de Puig destaca la posada en marxa d’un nou projecte formatiu per atendre els casos de violència masclista i sobre els infants, joves i la gent gran, i impulsar la reforma del Reglament català d’Assistència Jurídica Gratuïta per actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del Torn d’Ofici.

El nomenament de Joan Ramon Puig al capdavant de l’Advocacia Catalana s’ha produït avui dilluns, 20 de desembre, en el plenari celebrat a la seu de la institució, a Barcelona. La presidència del Consell l’elegeixen els degans i deganes dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta. Durant el ple també s’ha nomenat a la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, com a vicepresidenta del Consell.

El nou president de l’Advocacia Catalana ha anunciat que un dels reptes del seu mandat passa per millorar la formació dels professionals en els casos de violència masclista i sobre els infants, adolescents i gent gran. Segons Puig, “ho farem a través d’un ambiciós projecte formatiu que busca reforçar encara més el paper de l’advocacia per donar resposta a aquesta xacra a través de les eines legals existents i de les novetats que progressivament s’hi van introduint”.

El president del Consell i degà del Col·legi de Figueres considera que per a l’Advocacia Catalana “és una obligació moral abordar aquest tipus de violències que es solen produir en l’àmbit de la llar i que afecten a les persones més vulnerables, com són les dones, els menors d’edat o la gent gran”. Per això, segons ell, “és fonamental que tots els professionals disposem de les millors eines i el coneixement per fer-hi front”.

Un segon eix estratègic del mandat de Joan Ramon Puig se centrarà en impulsar la reforma del Reglament català d’Assistència Jurídica Gratuïta amb l’objectiu d’actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del Torn d’Ofici. “Fa 25 anys que no s’actualitza aquest Reglament i és una obvietat que durant aquest temps la casuística i les necessitats han evolucionat i cal posar-lo al dia amb urgència per evitar les disfuncions que patim actualment”, ha assenyalat el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana.

La posada en marxa del nou portal de recursos de llenguatge jurídic català, Compendium.cat; l’impuls del projecte “Fent accessible la discapacitat” i altres relacionats amb el Dret Civil Català, el Dret Penitenciari o la Mediació i el desenvolupament d’un pla d’acció vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU són altres de les prioritats que es volen desenvolupar al llarg del proper any.

Redacció