.

.

TOTS 21


La plataforma gasista de Castor

La Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha admès a tràmit la reclamació presentada per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en relació amb la tramitació administrativa del projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural.

Així ho ha explicat l’entitat en un comunicat, on han afirmat que “aquesta queixa ha estat presentada després que durant tots aquests anys l’administració estatal hagi fet ‘oídos sordos’ a les reclamacions i al·legacions que des de la nostra associació s’han vingut presentant en els diferents procediments a què ha estat sotmès aquest projecte”. Així, han valorat molt positivament l’admissió a tràmit de la queixa.

Des de la plataforma també han recordat que la Defensora del Poble va anunciar l’obertura d’una investigació per avaluar el risc sísmic del projecte Castor, “davant les possibles negligències que van provocar l’onada sísmica de finals de l’any passat, tot tenint en compte que, a més a més, la seva posada en marxa suposarà un risc afegit per a totes les poblacions properes”.

En aquest mateix sentit, en l’informe anual de 2013 elaborat per la Defensora del Poble es recollia la següent consideració: “l’evaluació del risc sísmic que pogués estar associat a l’activitat d’injecció de gas a la planta d’emmagatzematge Castor, sobre la qual ja han enviat la documentació sol·licitada tant el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient com el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, es troba en estudi quan es redacta aquest informe”.