.

.

TOTS 21


Un grup de conills d'índia, a la rotonda del barri

Un grup de conills d'índia, a la rotonda del barri

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) s’ha sumat al rebuig expressat per dues associaacions animalistes en contra de reduïr part dels conills d’índies de la rotonda de Sant Pere i Sant Pau, proposat per l’Ajuntament.

En un comunicat, la CUP declara que  “aquests animals han estat abandonats sense escrúpols pels seus “propietaris”: els únics culpables i responsables d’aquesta situació que podem dir que s’ha resolt de manera favorable pels animals que ara viuen a la rotonda”.

Des de la seva visió, “la seva presència no provoca cap dany a la vegetació ni a l’estructura de la rotonda, i no suposen un problema sanitari, més bé al contrari, ja que les veïnes i els veïns estan contentes de poder contemplar aquest petit i curiós refugi de vida urbà que s’ha creat”.

Critiquen que l’Ajuntament de Tarragona utilitzi com a motiu “evitar conseqüències dramàtiques relacionades amb el trànsit” adoptant aquesta decisió quan “els animals porten anys instal·lats a la rotonda i en cap cas ningú els ha vist sortir voluntàriament d’aquesta; és a dir que en el cas que tingués lloc qualsevol problema de circulació, això es generaria per la distracció o la imprudència dels conductors i no pas per causes relacionades amb el comportament dels animals”.

Finalment, lamenten que “tancar un animal que ha conegut la llibertat en una gàbia de dimensions reduïdes és un acte molt cruel, i que actualment no hi ha adoptants disponibles on emplaçar els animals. L’Ajuntament explica que ha encarregat la gestió de la reubicació i la reinserció dels animals a la Protectora d’Animals de Tarragona però aquests centres no estan preparats ni tenen el personal format necessari requerit per acollir i donar una bona qualitat de vida a aquests animals”.