.

.

TOTS 21


Ajuntament Torredembarra

Ajuntament Torredembarra

La CUP de Torredembarra, creu un cop més, que les ordenances fiscals “són un mitjà per afavorir als que més tenen i escanyar econòmicament a les classes populars de la nostra vila” diuen en un comunicat.
Segons afirmen “es continuen blindant els privilegis d’una minoria enriquida gràcies a l’aportació econòmica (a base de taxes desorbitades) de la majoria de la població” i lamenten que s’hagin augmentat les taxes, i que “es continui apostant per la privatització de serveis públics bàsics i elemetals com l’aigua”. Entre d’altres coses, la CUP s’oposa radicalment a les restriccions “que el consistori imposa a les entitats per utilitzar els espais municipals per tal de dur a terme les seves activitats”.
A continuació les alegacions que la CUP aporta:

-La CUP aposta per la municipalització de l’aigua. “No pot ser que mentres families es queden sense subministrament, empreses privades del sector acomulin beneficis estratosfèrics. L’accés a l’aigua és un dret, i entenem que no se’n pot fer negoci. L’empresa Sorea, per exemple, ha tingut uns beneficis de 17.510.000,00 euros durant l’any 2011”.
-La CUP exigeix el tancament immediat de l’Aparcament de Filadors; “cal recordar que ha tingut un cost molt superior al pressupostat i que genera unes despeses insostenibles de forma mensual. N’exigim el tancament ja que no hi ha una demanda per part dels usuaris, i Torredembarra té prous espais on poder aparcar”.
-La CUP creu que cal potenciar l’accés i la utilització dels espais municipals per part de les entitats de la vila, proposar unes taxes “més ètiques, oposant-se fermament a les proposades i imposades pel govern municipal”.
-La CUP considera “com a una “estafa” les taxes pels serveis d’escombraries, considera que qui té les rendes més altes i les propietats més grans, en surt clarament beneficiat”.
-La CUP considera que “el dipòsit municipal de vehicles és un mitjà “escurabutxaques”; i lamenta que l’espai estigui deixat i amb clars símptomes d’abandonament”.
-La CUP creu que cal fer una revisió cadastral, “per saber si l’IBI s’ajusta a la realitat”; i entre altres coses, considera que “l’ajuntament hauria d’explorar les vies per tal de que l’església catòlica també pagui l’IBI”.
En definitiva la CUP de Torredembarra denuncia la “manca de transparència en les gestions del municipi”,  i considera que aquestes ordenances “són un mitjà per tal de fer quadrar els comptes de la junta de govern”. Insisteix a dir que “aquestes ordenances són il.legítimes i injustificades, i que només serveixen per acontentar als que més tenen i escanyar a les classes populars”. La CUP creu que les rendes més altes han d’aportar més, i no al revés. Acaba dient, que “cal obrir un procés participatiu per tal que la ciutadania consensui les ordenandes fiscals i els pressupostos municipals, i que entre altres coses, que sigui el poble qui decideixi els sous dels i les representants polítiques”.
La formació independentista, creu que cal eliminar els càrrecs de confiança, les dietes, les pagues de nadal, i totes les regidories que “no serveixen per a res” diuen.