.

.

TOTS 21

Anna Gabriel (CUP). Foto: Job Vermeulen

Malestar indissimulat entre el grup parlamentari de la CUP, que ha lamentat que el president del Govern, Carles Puigdemont, hagi proposat suspendre els efectes de la independència per mediar, en el ple d’aquest dimarts al vespre. La diputada anticapitalista Anna Gabriel ha avisat, en la seva intervenció, que “ja no es poden suspendre els efectes de la voluntat de més de dos milions de persones”, en referència al resultat del referèndum de l’1-O. Segons la diputada, ni la CUP ni tampoc “molta gent” no pensa renunciar-hi. A més, Gabriel ha sentenciat que “potser s’ha perdut una ocasió” ja que considera que “avui tocava la proclamació solemne de la República catalana”. La dirigent independentista també s’ha preguntat de manera retòrica “amb qui” es vol mediar i negociar, tenint en compte que l’Estat “amenaça i persegueix”, desplega la policia i els militars pel territori, sembra “terror” i nega “drets civils, bàsics i fonamentals”.

Gabriel ha subratllat que “avui no hi ha cap derrota que valgui”, i ha declarat que aquest dimarts “s’inicia una nova etapa de lluita”. En aquest sentit, la diputada anticapitalista ha constatat que cal defensar la República “de cara i obertes al món”, perquè aquest és l’únic instrument “eficaç” i l’únic mitjà de negociació amb l’Estat. “No podem suspendre els efectes de res”, ha reiterat Gabriel, que també ha criticat que la proclamació solemne de la independència “no hagi arribat com voldria” la CUP.

A més, Gabriel s’ha mostrat molt escèptica sobre la possibilitat que l’Estat s’assegui a mediar i negociar amb el Govern. En aquesta línia, la diputada anticapitalista ha afirmat que a la CUP li “agradaria” parlar i dialogar, però ha sentenciat que és l’Estat qui no abandona la línia de la judicialització d’un conflicte “democràtic”.

ACN