.

Els regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí.

La CUP ha anunciat per mitjà d’un comunicat de premsa que no assistirà al plenari extraordinari i urgent previst per aquest divendres a l’Ajuntament de Tarragona per tal de formar les meses electorals amb motiu dels comicis del 21-D.

Els cupaires afirmen que “es tracta d’unes eleccions autonòmiques que formen part de l’aplicació de la suspensió del Govern de la Generalitat a partir de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, que ha suposat la dissolució colpista del Parlament de Catalunya i l’empresonament de part del Govern i l’exili de la resta”. Els anticapitalistes afirmen que el consistori governat pel PP amb l’alcaldia per al PSOE “no va facilitar de cap manera el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, tot el contrari, i ara ens demana que assistim a un ple que no serveix absolutament per a res ja que tot allò que s’hi farà es pot fer en una Junta de Govern Local”.

En aquest sentit afegeixen que “la despesa que comportarà la realització d’aquest ple extraordinari és completament prescindible i, per tant, no hi participarem. La Junta de Govern Local pot tenir les mateixes atribucions en aquesta matèria que el Plenari municipal. Així -continua la nota-, d’una banda, si a Tarragona els diners no ens sobressin… no els llençarien els que manen fent plens extraordinaris que són bàsicament seure, mirar com s’atura una ruleta digital, aixecar-se i cobrar”.