.

Regidors de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí, en roda de premsa. Foto d'arxiu.

Regidors de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí, en roda de premsa. Foto d’arxiu.

La CUP de Tarragona mostra la seva satisfacció pel consens aconseguit ahir a les diferents empreses municipals de cara a la incorporació de clàusules socials a les licitacions de nous contractes de serveis.

Després que el passat 22 de juliol el plenari aprovés per unanimitat aquesta mateixa proposta en relació a la contractació de serveis externalitzats a l’Ajuntament, la CUP va traslladar la petició als consells d’administració de les empreses municipals, que va comptar amb els consens de tots els assistents.

Malgrat la CUP aposta per la municipalització o la gestió directa, considera que “el mínim és vetllar perquè la contractació que depèn d’ens públics sigui el més ètica i justa possible en relació a les condicions dels treballadors i treballadores”.

Els consellers cupaires recorden que les clàusules socials proposades inclouen criteris relacionats amb la inclusió social, la igualtat de gènere, condicions laborals dignes, etc. També destaquen que es tracta de propostes que surten de la Guia per a la Inclusió de Clàusules Contractuals de Caràcter Social, elaborada conjuntament per la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.