.

Avui s'ha produït un despreniment de pedres al Pretori

Avui s’ha produït un despreniment de pedres al Pretori

Aquest matí s’ha conegut que hi ha hagut un nou despreniment d’un element patrimonial de la ciutat de Tarragona, en concret ha caigut un fragment d’un carreu del Pretori. Tal i com apunta la CUP, aquest incident “se suma a tota una llarga llista d’esfondraments o despreniments de les restes arqueològiques”, com els de la grada de l’amfiteatre o d’una volta del circ romà. Segons afirma la formació, “el patrimoni de la ciutat cau a trossos per culpa de la irresponsable gestió de l’equip de Ballesteros” i exigeix “un seguiment i manteniment real per tal de poder evitar les intervencions d’urgència o, encara pitjor, la degradació irreversible del nostre patrimoni”.

La CUP considera que la “nefasta” gestió del patrimoni del govern municipal respon a “una manera de fer política pròpia de l’equip de Ballesteros en relació al manteniment tant del patrimoni com dels equipaments municipals, i fins i tot de l’enllumenat dels carrers o de les voreres” que, assegura, “és pràcticament nul i demostra una deixadesa absoluta”. Pels independentistes, el govern de la ciutat “prioritza inaugurar a mantenir, ja que això és el que li dona rèdit electoral independentment de si el que s’inaugura respon o no a cap necessitat de la ciutadania”.

La solució, segons la formació anticapitalista, passa per un seguiment periòdic per part de conservadors per tal d’anar observant el deteriorament d’aquestes restes i per preveure d’avançar l’actuació “abans d’acabar en l’ensorrament del Pretori”. Segons afirma, una manca de seguiment de quin és l’estat real de tot element patrimonial “ens aboca a la necessitat d’actuar d’urgència per fer pegats, quan realment s’haurien de fer actuacions de manteniment estructurals que ajudin a evitar que s’arribin a aquests graus de degradació”. Per últim, la CUP també assenyala que “quan han caigut trossos d’altres elements patrimonials fora de la vista dels turistes o dels tarragonins i tarragonines que circulen a peu, no s’ha actuat de manera tan immediata com en el cas del Pretori”.