.

L’escultura de l’August de Prima Porta.

La CUP ha proposat aquest dimecres, en el marc del Consell Assessor de Patrimoni, aprofitar que enguany fa vint anys de la Declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat per netejar de simbologia feixista el patrimoni romà de Tarragona. Així ho han sol·licitat al conseller de Patrimoni de l’Ajuntament, Herman Pinedo, i n’ha fet una proposta molt concreta, la retirada de l’escultura de l’August de Prima Porta.

L’any 1934 Mussolini va regalar còpies en bronze de l’August de Prima Porta a diferents ciutats, entre elles Tarragona. L’escultura va arribar al port de la ciutat l’agost de 1934 i va ser traslladada al Passeig Arqueològic. No va ser fins el 1939 que el regal va ser col·locat al Passeig, amb la presència el comte Ciano, ministre italià d’afers exteriors i gendre de Mussolini,”en un acte cerimonial típic feixista”, segons afirmaven els anticapitalites en una nota de premsa.

Des de la CUP també s’ha informat que de la convocatòria de la Comissió Informativa i de Seguiment de Ciutadania, que té competències en salut pública i polítiques feministes. La consellera Laia Estrada ha criticat que l’últim cop que es va convocar aquesta comissió va ser el desembre del 2019, “quan en aquella ocasió ens vam comprometre a reunir-nos de manera trimestral”. D’aquesta manera, la CUP ha demanat que la CIS es convoqui de manera més regular, sobretot donada la situació actual arran de la COVID-19.

Redacció