.

Gràfica extreta dels medidors de Constantí

Gràfica extreta dels medidors de Constantí

El passat 29 de setembre i segons les dades publicades de l’Índex Català de la Qualitat de l’ Aire (ICQA) al seu web a la caseta de recollida de dades de Constantí, a la una de la matinada es va registrar un índex del compost químic C6H6 Benzè de 29,3 µg/m³. I entre les 12 i les 8 de la matinada la mitja va ser de 15,41 µg/m³.

La CUP denuncia públicament aquestes dades i recorda que, tot i que la troba massa elevada, segons la normativa vigent a Catalunya els objectius de qualitat de l’aire vigents són 5 µg/m³. “Per tant molt inferior a la registrada el passat dia 29 quan es va arribar als 29,3 µg/m³”.

La candidatura anticapitalista vol recordar que l’exposició al compost químic pot provocar “dany genètic al material cel·lular” i que és una substància considerada “cancerígena” per l’Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC). Es tracta, per tant, “d’una amenaça que pateix no només el conjunt de la població, sinó particularment els treballadors i treballadores que cada dia s’hi exposen”.

La CUP reclama la necessitat de tirar endavant, “d’una vegada per totes”, els estudis de la qualitat l’aire que siguin necessaris “per tal de poder fer una correcta diagnosi de la situació al Camp de Tarragona”, i conseqüentment, prendre les mesures que siguin necessàries, tant pel bé de la població com dels mateixos treballadors.

Per això, en el proper ple municipal la candidatura independentista preguntarà a l’equip de govern quines accions o actuacions faran el respecte “i si es seguirà mirant (o olorant) cap a una altra banda”. Per últim, la CUP vol que el Parlament es pronunciï sobre el tema i que financi o subvencioni els estudis que es puguin fer els Ajuntaments sobre la qualitat de l’aire al llarg del 2017.