.

Quim Nin en una imatge d’arxiu.

La CUP ha denunciat per mitjà d’un comunicat de premsa que quan no fa ni un mes que Joaquim Nin va prendre possessió del seu càrrec com a diputat provincial, en el proper Ple previst per divendres dia 28 es crearà la figura de Diputat Delegat de Presidència pel qual passarà a cobrar 62.000€ bruts anuals, “quan ni se saben quines són les noves funcions que el diputat desenvoluparà”.

El diputat provincial de la CUP, Edgar Fernández, destaca que “es crea aquest nou òrgan de govern quan just fa un mes que Nin va prendre possessió del seu càrrec com a diputat provincial i sense que s’hagi explicat i motivat la creació d’aquest nou òrgan de govern, motiu pel qual ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per a aquest diputat que li permeti cobrar més a final de mes”.

Sense entrar en els rumors d’aquest estiu sobre la seva possible plaça com a president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, el fet que es creï un nou càrrec de govern a la Diputació de Tarragona sense que se’n coneguin les funcions, fa qüestionar al partit de l’esquerra independentista la naturalesa d’aquesta proposta.

Al parer de Fernández, “no entenem que si es crea una nova plaça per assumir tasques de presidència, amb un sou tot just per sota de les vicepresidències primera i segona –i cobrant més que les vicepresidències tercera i quarta- que ja tenen aquests atributs, el President de la Diputació que delega funcions i competències continuí cobrant 75.750€ bruts anuals com fins ara, quan representa que ha de realitzar menys funcions”.

Per tot això, des de la CUP consideren que la creació d’aquest nou òrgan de govern, i que aquesta plaça sigui atorgada a un diputat provincial que tot just fa un mes que va prendre possessió del càrrec, demostra la reiterada denúncia de la formació que la Diputació de Tarragona és una institució que només serveix per poder repartir diners als ajuntaments i altres entitats sense cap criteri i per a poder alimentar a polítics que es queden sense càrrec.

Davant d’aquesta constatació, Fernández reitera que “com a CUP continuarem denunciant públicament, per molt que la realitat de la Diputació quedi molt allunyada de l’opinió pública, que aquesta institució es dediqui a malgastar diners públics per mantenir poltrones i a fer de repartidora”.

Un perfil “òptim” per al càrrec

Per la seva banda, fonts de la Diputació consultades per ACN han explicat que aquesta figura ja existeix en altres diputacions i que és necessària “atès el volum de projectes estratègics que es duen a terme de l’àrea de presidència, en l’àmbit de gestió”. Així, Nin s’ocuparà de les qüestions relacionades amb projectes europeus, com ara plans d’especialització i fons Feder; del projecte de la Regió del Coneixement, i de la gestió estratègica i de planificació.

Les mateixes fonts han subratllat que Nin coneix bé la Diputació de Tarragona, de la qual ja en va ser vicepresident del 2003 al 2010, i que “per la seva trajectòria es considera que és el perfil òptim per reforçar el suport al president”. Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va ser delegat del Govern al Camp de Tarragona entre els anys 2011 i 2016, fins que va cessar per assumir el càrrec de secretari general de la Presidència a proposta del president Puigdemont.