TARRAGONA 21

Imatge de l’empresari immobiliari José Luis García. Foto: Tarragona Empresarial

La CUP ha confirmat aquesta tarda en roda de premsa la presentació d’una querella contra el conseller d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, i el conegut empresari immobiliari, José Luis García, en relació a la tramitació i aprovació del pla parcial de La Budellera. La informació havia estat avançada aquest migdia des de l’equip de govern per mitjà d’un comunicat, encara que només feia referència a la presència del regidor en la causa, i amb la intenció de defensar l’actuació del regidor. Els dos integrants del grup municipal del partit anticapitalista, Jordi Martí i Laia Estrada, no han volgut donar detalls sobre el contingut específic de la denúncia i s’han remès a una roda de premsa prevista per al pròxim dimecres per ampliar unes dades que davant la insistència dels periodistes han administrat amb comptagotes.

Estrada ha apuntat que la denúncia «va ser interposada fa un parell de setmanes i ahir se’ns va comunicar que era admesa a tràmit». El fons està relacionat amb «irregularitats de la Budellera», projecte del qual «ja vam dir que no responia als interessos reals de la població». Per formalitzar la querella han hagut de dipositar a títol de fiança «2.000 euros, i a hores d’ara moltes persones ja s’han ofert a pagar-la», ha afegit.

Martí ha afirmat que aquesta actuació judicial és una peça més que explicaria «l’atac al qual estem sent sotmesos pels poders fàctics de la ciutat» i que es traduiran dilluns en el cessament per part del plenari d’Estrada com a regidora de la CUP arran de la sentència del cas Bershka. «Hem tocat a la màfia que té el poder en aquesta ciutat. Hi ha uns poders clars -etzibava Martí- completament lligats entre ells, que responen a molts noms. Els anirem assenyalant».

J.S.