.

Maria Dolores de Cospedal. Foto:PP

La CUP de Tarragona ha fet públic un comunicat de rebuig a les maniobres militars anunciades aquest desembre al territori i a la presència de la ministra del ram, María Dolores de Cospedal. “Una senyora, per dir-ne d’alguna manera que, davant l’anunci de fer el referèndum de l’1 d’octubre, va amenaçar la població catalana dient que l’aturaria ‘por tierra, mar y aire’”, etziba la nota.

“No acceptem -continua- que cap colpista es passegi per les que ella creu que són les seves colònies com si no passés res i encoratgem que qui rebutgi tot el que aquesta ministra representa, ho faci explícit, alhora que demanem a les autoritats de la ciutat i de la demarcació a no participar en actes de vassallatge davant personatges d’aquesta mena”. En el cas de la ciutat, “la demanda ja sabem que serà escoltada com una remor de vent llunyana perquè a Tarragona manen els mateixos que a Madrid”.

Alhora, mostren “el nostre rebuig més explícit a les maniobres de l’Exèrcit, que responen a la voluntat dels militars de mostrar-se com el que són: professionals de la intimidació i de la violència aplicada de forma ‘professional’, és a dir fent-ne quelcom semblant a una feina”. Segons els cupaires, “res no justifica aquestes maniobres militars d’un exèrcit que en el darrer segle i mig les úniques intervencions que ha tingut damunt del territori dels Països Catalans han estat per atacar la que ells diuen que és la seva pròpia població”.

Davant d’aquest discurs, la CUP puntualitza que “mostrar rebuig per l’exèrcit, pel exèrcits, és només conseqüència de l’amor a la vida que tenim, mai de cap suposat ‘delicte d’odi’ que tan perversament s’està aplicant a qui no pensa igual que els monopolistes de la violència a l’Estat”.