.

.

TOTS 21Imatge d'arxiu dels representants de la CUP

Imatge d'arxiu dels representants de la CUP

La CUP de Tarragona ha demanat formalment, i per carta, al representant tarragoní electe al Congrés dels Diputats espanyols, Alejandro Fernández (PP), que iniciï les gestions a RTVE perquè TV1 emeti el documental “El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939”. En la carta enviada,  la CUP ha volgut recordar que el passat 15 de gener es commemoraven els 75 anys de l’ocupació de Tarragona per part de les tropes feixistes de Franco. L’imminent arribada de les tropes franquistes, ha recordat la CUP, “va provocar que la ciutat fos literalment abandonada. Nombrosos tarragonins i milers de  refugiats provinents de l’ Estat Espanyol van decidir llavors emprendre el camí cap a la Catalunya Nord per la por a la repressió tal i com ja havien patit altres zones dels Països Catalans i de l’ Estat Espanyol com ara Astúries, Andalusia, Extremadura…”.

La candidatura independentista també ha volgut insistir que aquests fets històrics del Camp de Tarragona, juntament amb  el reportatge fotoperiodístic de Robert Capa, “han quedat recollits en el documental “El món on volíem viure. Robert Capa, 15 de gener de 1939”, estrenat a l’ Antiga Audiència -espai on foren jutjats i condemnats a mort del 1939 al 1945 centenars de “republicans” per part del règim franquista-  i també es va poder veure el dia 15 de gener a Catalunya a través de TV3”.

Per últim, la CUP ha demanat l’emissió d’aquest documental per poder situar la ciutat de Tarragona al mapa, ja que considera que la ciutat ha estat massa cops “abandonada pel govern espanyol,  i de pas poder explicar uns fets històrics que s’han volgut obviar”. La formació confia que “la gran influència de Fernández entre els alts càrrecs del seu partit i l’estima envers la ciutat faran possible l’emissió del documental per la Televisió Espanyola”.