.

Xavi Milian en roda de premsa.

La CUP-CC ha presentat avui en una roda de premsa a Tarragona la llista electoral de la demarcació pels comicis al Parlament del proper 21 de desembre. El fins ara diputat Sergi Saladié ha estat l’encarregat de començar les intervencions en presència dels tres caps de llista i d’una representació de la militància. L’espai triat ha estat el final de la Rambla Nova just davant de la plaça Imperial Tàrraco, que, com ha explicat el diputat, “no oblidem que és on es van viure de les càrregues policials més dures el passat 1 d’octubre”.

Saladié ha començat la seva intervenció fent una anàlisi de la situació post-referèndum i del que ha suposat l’aplicació de l’article 155, “que ha portat a l’actual situació d’excepcionalitat amb unes eleccions que considerem il·legítimes per la manera com han estat convocades” però que tanmateix la militància de la CUP “va decidir en l’ANE del passat dia 12 de novembre amb un 91,63% dels vots a favor que calia presentar-s’hi, i per un 64,05% dels vots que la candidatura seria en forma de CUP-CC ampliada amb un espai rupturista, clarament independentista i d’esquerres”.

A continuació ha detallat el procés pel qual s’han elaborat les llistes electorals de cada demarcació, les quals han sorgit de propostes de cada assemblea local i que després s’han formulat segons la disponibilitat i s’han ordenat segons criteris de paritat de gènere i territorial. La llista de la demarcació de Tarragona s’ha conformat amb persones de la CUP però també del seu entorn entorn, “amb persones representatives de diversos espais de lluita com el camp de la sanitat, l’ecologisme i la defensa del territori o la cooperació”. També ha presentat els tres caps de llista i ha parlat de la seva trajectòria, començant per la número tres, Èrica Bel, “vinculada des de sempre a la lluita municipalista i als moviments d’Alcanar, el seu poble, i que durant els dos últims anys ha estat alliberada Oficina Tècnica Parlamentària”, encabat Josep Mañé, del Vendrell, “politòleg i investigador i també vinculat a diverses organitzacions de l’Esqquerra Independentista des dels 17”, i finalment el reusenc Xavi Milian que encapçala la llista, “qui milita a l’Esquerra Independentista des dels 15 anys, que té una gran experiència com a alliberat dins l’organització i també en la lluita per la sanitat pública”.

Bel ha exposat la determinació de la CUP-CC de “fer efectiu el mandat del referèndum donant continuïtat a la declaració de la República del 27 d’octubre i garantint, sobretot, la seva implementació”. També ha enumerat les accions concretes que plantegen els anticapitalistes, com “la creació d’un poder financer propi” o “la recuperació de la gestió del sistema sanitari”. “El procés constituent és l’eina més útil per garantir una agenda social en aquest camí”, ha assegurat Mañé, afegint que “la mobilització massiva i el suport majoritari són garantia de l’efectivitat de la República”.

Finalment, Milian ha plantejat els possibles escenaris que contemplen després del 21 de desembre. “Amb la proclamació automàtica de desplegament de la República catalana o, en cas de derrota dels plantejaments republicans, optarien per una tàctica de boicot respecte les accions parlamentàries contràries a aquests”. El reusenc ha recalcat la voluntat de la CUP-CC d’expressar per la via institucional “la impugnació del 155 i la no normalització d’aquesta situació d’excepcionalitat, especialment amb objectiu d’aconseguir la llibertat i l’amnistia de tots els presos polítics”.