.

.

TOTS 21


Els regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació del Pla de viabilitat i proposta de model de gestió de l’Anella Mediterrània, conduïda pel responsable dels Jocs Mediterranis Javier Villamayor. Des de la CUP, després d’haver-hi assistit, remarquen en primer lloc que els resulta “sorprenent parlar de la viabilitat d’una estructura com aquesta a tres mesos de la inauguració d’uns jocs prorrogats un any”. Consideren que és “una autèntica irresponsabilitat haver tirat endavant tota aquesta infraestructura sense haver previst com es mantindria”, així com “que se’ns situï ara mateix davant la problemàtica de veure com quadrarem els números per tal que això no comporti una hipoteca pel conjunt de la ciutat”.

Els cupaires afirmen que per part dels responsables polítics dels Jocs Mediterranis “s’estan mirant les necessitats que podem generar i no les que podem cobrir” i opinen que la reunió hauria d’haver tractat de “les oportunitats que representa la infraestructura per donar compliment a les voluntats expressades pel conjunt de la ciutadania així com les necessitats recollides des del món associatiu”. Asseguren que la d’avui, “més que una reunió de càrrecs electes, donava la sensació de ser el consell d’administració d’una empresa lúdica”.

Per la formació anticapitalista la construcció de l’Anella Mediterrània hauria de ser “una decisió que s’hauria d’haver pres després de fer una anàlisi exhaustiva de les necessitats als barris de Ponent, al conjunt de la ciutat i també al conjunt de les comarques”, però, per contra, consideren que “en comptes d’això ens trobem amb el resultat de la idea estrella del PSC d’optar a uns Jocs Mediterranis per poder vendre un projecte d’aparador i no un projecte que connecti en profunditat amb les necessitats de la ciutat”.

En l’acte d’avui es presentava el Pla de viabilitat com “la conjugació de l’anàlisi des d’una perspectiva de sostenibilitat econòmica però també de sostenibilitat social i ambiental” mentre que, per la CUP, “la faceta social i ambiental brilla per la seva absència”. Lamenten que “no s’hagi tingut en compte la idoneïtat d’ubicar un parc a la zona de Ponent que pogués vertebrar-se amb el conjunt de l’Anella Verda de Tarragona” i també que “el Pla no parteixi de les realitats social i econòmica de la zona de Ponent”.

Per tot plegat, la CUP afirma que “un cop més es demostra que s’hauria d’haver renunciat a la celebració dels Jocs Mediterranis, no només en el 2011 amb l’elecció de Tarragona com a seu −moment en el qual ja estàvem en mig d’una crisi econòmica−, sinó també al 2015 a l’inici d’aquest mandat, quan les diferents formacions polítiques ho van posar sobre la taula i es va evidenciar que els números no quadraven per cap banda”. Insisteix en titllar “d’irresponsables els membres del PSC que han tirat endavant aquests jocs pel malbaratament de fons públics que suposen”, afegint que “és evident que mai no permetrien una gestió tan nefasta si es tractés dels seus propis diners”.