.

Imatge de la Cucafera . Foto: Cedida

Imatge de la Cucafera . Foto: Cedida

La Cucafera de Tarragona farà una sortida exclusiva i especial aquest diumenge 4 de setembre a Montblanc per apadrinar la nova Cucafera de la capital de la Conca de Barberà que s’acaba de recuperar i que serà presentada en el marc de les Festes de la Serra 2016.

D’aquesta manera, la Cucafera tarragonina sortirà de la ciutat després de diversos anys sense fer-ho i participarà en la recuperació d’un element festiu que està documentat des del segle XIV i vinculat amb Tarragona. La primera referència històrica existent apunta a una actuació a la capital tarragonina al 1381 que va originar que la nostra ciutat decidís crear la seva pròpia Cucafera un parell d’anys després, al 1383. Tot i que la bèstia tarragonina enguany fa 25 anys que es va recuperar per part de l’A.V.V del Port, és enguany que ho fa la montblanquina.

La Cucafera de Tarragona assistirà a la cita a les 12h a la Plaça de Sant Francesc, junt amb el Basilisc de Reus que també ho farà. Abans, a les 11h també formarà part de la Mostra de Gegants i Bestiari de les festes de Montblanc, prevista amb un bon grapat de colles i elements.