.

El delegat de la Generalitat i el secretari de l'Habitatge, avui presentant les dades

La Generalitat, mitjançant el telèfon 012 i l’atenció telefònica que presten les diverses seus de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha atès durant l’any 2013 un total de 3.625 famílies a les comarques de Tarragona. La crisi ha incrementat de forma molt notable aquests serveis. En 2012, la xifra d’atencions també a la província va ser de 2.154 llars.

Desenvolupant les xifres, les prestacions urgents han passat de ser cent en 2012 a 222 en 2013. El ajuts al lloguer, la crisi també ha disparat la xifra i en un any s’ha passat de 1.925 a 3.079 serveis.

En el capítol d’ajuts implícits, s’ha passat de cent a 251. Altres serveis oferts presenten xifres més reduïdes.

Les prestacions urgent inclouen totes les ajudes que s’han concedit per pagar les quotes de lloguer o les hipoteques de manera urgent, així com les ajudes per a persones desnonades, perquè puguin accedir a un altre habitatge.

Ajuts al lloguer són les prestacions anuals que es concedeixen amb la finalitat de reduir la quota del lloguer a les persones que tenen rendes baixes.  I per ajuts implícits s’entén els ajuts a pagar el lloguer que es concedeixen a persones que viuen en algun habitatge administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Les dades s’han donat a conèixer avui pel delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin,  i el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala. Aquests han presentat les tres guies ‘Quèferquan’, que ha editat la Generalitat per donar a conèixer els recursos que ofereix per fer front a problemes relacionats amb l’habitatge i també ha fet balanç de les actuacions dutes a terme durant l’any 2013 en matèria d’habitatge.

/* JS para menú plegable móvil Divi */