.

.

TOTS 21


Perpetuador d’enguany, Jaume Sendra, rebent el reconeixement de part de l’alcalde. Foto: Cedida

Amb la Crida de les festes, l’alcalde de Tarrgona, Pau Ricomà, ha convidat aquesta tarda a la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat, en el tradicional acte que s’ha celebrat al saló de Sessions del Palau municipal.

Després del Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal s’ha realitzat l’homenatge al Perpetuador d’enguany, Jaume Sendra i Solé, president de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona des del 1992 fins al 2019.

Jaume Sendra i Solé va establir convenis amb l’Administració per a l’arranjament de les robes i el manteniment dels caps. L’any 2001 va dirigir i coordinar la creació de les rèpliques dels Nanos Vells i va coordinar el 150è aniversari amb tot un seguit d’activitats per homenatjar les peces. Tota una vida dedicada als Nanos Vells i a tot el que els envolta.

També s’ha reconegut la tasca dels Teclers i Telceres d’Honor, aquelles persones de les entitats del Seguici Popular que porten 25 anys participant activament de la festa.

Finalitzat l’acte protocol.lari, des del balcó de l’Ajuntament hi ha hagut el Toc de Crida i Tronada. El toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal ha anunciat l’inici de Santa Tecla.

Finalment, l’alcalde, Pau Ricomà, i el Perpetuador, Jaume Sendra i Solé, han encès la metxa des del balcó que ha ences els Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotecnica del Mediterráneo de Vilamarxant.

Més informació sobre la Crida:
https://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/santa-tecla/activitats/2019/actes-del-13-al-24-de-setembre/la-crida