.

.

TOTS 21

La Creu Roja a Tarragona tanca el seu Pla d’Ocupació 2016-2018 ajudant a trobar feina a 331 persones

La Creu Roja a Tarragona tanca el seu Pla d’Ocupació 2016-2018 ajudant a trobar feina a 331 persones

El Departament d’Ocupació de la Creu Roja a Tarragona ha tancat el període 2016/2018 del Programa Operatiu d’inclusió Social i Economia Social (POISES) amb un balanç de 331 persones en situació de vulnerabilitat de la demarcació que han trobat feina gràcies a l’entitat, el que suposa un 65% d’un total de 509 participants. Al llarg d’aquests tres anys, en el marc del POISES, s’han dut a terme tres projectes específics: “Itineraris Integrals amb persones de difícil inserció”, “Puentes hacia el empleo: itineraris per la igualtat”; i “Reptes Social Empresarials”.

D’aquestes 511 persones ateses pel Pla d’Ocupació de Creu Roja, que dona suport a les persones que ho tenen més difícil per accedir a una feina, 276 eren dones. Els altres col·lectius majoritaris han estat les persones migrants i les persones majors de 45 anys, un col·lectiu que ha patit especialment els efectes de la crisi econòmica.

A banda de les persones que han trobat una feina, més de la meitat dels participants també ha rebut formació sobre competències bàsiques i més de 200 es van capacitar en un ofici, un fet que ha fet augmentar les seves possibilitats d’accedir a un lloc de treball.

A més, el Pla d’Ocupació de la Creu Roja a Tarragona compta amb la col·laboració de persones voluntàries que aporten el seu temps, el seus coneixements i la seva experiència per donar suport als que més ho necessiten.

Aliances amb empreses i administracions públiques

El Pla d’Ocupació és un pont entre les persones vulnerables i el mercat laboral. La fórmula s’enriqueix quan s’hi suma la col·laboració de les empreses, que valoren molt la motivació i la preparació dels participants, així com la professionalitat i dedicació dels equips d’ocupació de la Creu Roja a Tarragona.

El Pla d’Ocupació de la Creu Roja ha comptat entre el 2016 i el 2018 amb 119 empreses col·laboradores de la demarcació de Tarragona, que ha permès gestionar més de 200 ofertes d’ocupació i més 300 pràctiques formatives en diferents sectors. Tot plegat, s’han dut a terme unes 600 col·laboracions amb les empreses.

En aquest esforç, el Pla d’Ocupació de la Creu Roja a Tarragona compta amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Durant aquest 2019, l’entitat continua portant a terme aquest projecte, amb el suport del Ministeri de Treball i Seguretat Social i els fons propis de la Creu Roja, a l’espera de la nova convocatòria del Fons Social Europeu 2019/2022.