.

Amb motiu de la celebració dels 20 anys del nomenament del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco, que coincideix també amb el nomenament de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí; aquest mes de novembre està previst realitzar des de l’Ajuntament una programació especial que s’ha vist alterada per les mesures anticovid.

Així doncs, serà una programació principalment en línia, com el cicle de webinars que ja s’estan duent a terme i on cada dimecres s’analitza algun aspecte rellevant que ha influït en la consideració de la declaració de Tarragona ciutat i del conjunt arqueològic de Tàrraco com a Patrimoni Mundial. El conjunt arqueològic de Tàrraco està format per 14 elements distribuïts en quatre municipis. A Tarragona hi trobem la Muralla, el Recinte de culte imperial, la plaça de representació del Fòrum Provincial, el circ, el Fòrum de la Colònia, el Teatre Romà, l’Amfiteatre, la Necròpolis Paleocristiana, l’Aqüeducte de les Ferreres (Pont del Diable), la Torre dels Escipions i la Pedrera del Mèdol. També en formen part el conjunt monumental de Centelles a Constantí, la Vil·la romana dels Munts a Altafulla i l’Arc de Berà a Roda de Berà.

En aquest sentit, els actes institucionals previstos el dia 28 de novembre, s’han substituït per la retransmissió a Tac12 TV d’un programa especial dedicat a l’efemèride. En aquest programa, es comptarà amb la veu de representants polítics i experts en patrimoni i història que donaran la seva visió sobre Tàrraco i l’evolució d’aquests 20 anys de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial per part de la Unesco. A més, es projectarà un vídeo commemoratiu realitzat per a celebrar l’esdeveniment.

A banda dels webinars i l’acte principal, també es podrà seguir la II Jornada de Comerç i Turisme que se celebrarà, també en línia, el 16 de novembre i que tindrà com a protagonista el patrimoni com a reclam a la nostra ciutat. En coordinació amb l’Àrea de Comerç, Tarragona Impulsa i el Patronat municipal de Turisme, se celebrarà aquesta segona edició que comptarà amb la participació de ponents provinents de Granada, Barcelona i la Sénia, que ens explicaran els projectes que estan duent a terme a nivell turístic i comercial als seus pobles, ciutats i barris.

El dissabte 14 de novembre tots els centres del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) oferiran jornades de portes obertes: Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona, Vil·la romana dels Munts (Altafulla) i Conjunt monumental de Centelles (Constantí). El diumenge 29 es tornaran a oferir portes obertes en tots els centres del MNAT amb motiu del 20è aniversari de la declaració.

Finalment també podrem veure el resultat de diferents representants d’entitats socials, culturals, esportives de la ciutat que participaran en un videoblog commemoratiu, donant el seu punt de vista sobre el tema. Aquest document estarà disponible properament al web de la commemoració dels 20 anys: www.tarragona.cat/20PatrimoniMundial i que es difondran per les xarxes socials corporatives de l’Ajuntament.

Podeu seguir  tota la programació en els següents canals:  

Web dels 20 Anys Patrimoni Mundial: www.tarragona.cat/20PatrimoniMundial  

TGN Agenda: agenda.tarragona.cat

Canal de Youtube de TGN Cultura (on podreu consultar tot el material audiovisual produït per a la celebració): https://www.youtube.com/user/TGNCultura 

Altres enllaços d’interès: 

patrimoni.tarragona.cat 

museu.tarragona.cat 

www.mnat.cat 

Etiqueta del 20è aniversari:  

#20PatrimoniMundial

Enllaços webinars  

11NOV – Tecnologia i nous perfils professionals al servei del patrimoni arqueològic

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN__0G-D4RjS7ODTQSwwM_h8g   

18 NOV – Impacte social, econòmic i cultural

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mtOEXncDR-qniIH4H9iVxg

25 NOV – Sessió científica workshop

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_1Vm-abN7SO-jgmNV0oqG5Q   

Redacció