.

El Consell de Ministres acorda la declaració d’emergència de les obres i destinarà 3,36 milions da tot Catalunya. Foto: Arxiu/ACN

Les costes de Tarragona, Barcelona i Girona rebran 3.360.000 euros en total per reparar els danys del temporal Nelson de finals de març, segons ha anunciat l’executiu estatal. D’aquests, 1,16 milions correspondran als danys ocasionats a les costes tarragonines.

El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts la declaració d’emergència de les obres. Després de la reunió del 2 d’abril del delegat del govern, Carlos Prieto, amb els subdelegats de les províncies afectades, la Secretaria d’Estat ha emès una resolució que recull la “intensitat especial” del temporal que va causar “danys a la costa en general i, en concret, a diversos punts del domini públic marítim-terrestre, en els quals es fa necessari intervenir sense demora”. Els danys inclouen pèrdua d’arena a les platges i desperfectes a mobiliari, entre d’altres.

El govern estatal opina que cal actuar amb celeritat per “prevenir danys addicionals a la costa si es presenta un altre temporal en el curt termini”. A parer de l’executiu, encara que aquest hipotètic temporal fos d’intensitat ordinària, “provocaria danys significatius”, atès que no hi ha la protecció natural “que proveeix una platja ben configurada”.


Altres notícies:


La inversió de l’1,16 milions previstos per Tarragona ha d’anar destinat a obres de recuperació a les costes de Cunit , Calafell i el Vendrell (Baix Penedès), Creixell, Tarragona i Salou (Tarragonès), Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i la Ràpita (Montsià).

La circumscripció de Barcelona rebrà 1,5 milions d’euros per reparar els desperfectes a les platges de Pineda de Mar (Maresme), Badalona, Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i Sant Vicenç de Montalt (Maresme).

Finalment, pel que fa a la circumscripció de Girona, es destinaran 700.000 euros per reparar els desperfectes de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) i de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró (Baix Empordà).

També es destinaran fons a diversos termes municipals per dragar la bocana de diferents ports, amb l’objectiu de pal·liar la regressió puntual a diverses platges de la demarcació.

ACN